En lang natt på jorden

av (forfatter).

Cappelen Damm 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.18 (34 terningkast.)

138 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den tidligere tv-verten og journalisten Claes Otto Gedde har blitt 60 år, og må innse at høydepunktet for karrieren er nådd. Han har skrevet en kokebok om det gamle belgiske kjøkken, men den blir ingen suksess under lanseringen på bokmessen i Frankfurt. Nå ønsker han bare å få være i fred bak en låst dør i en leilighet i Berlin. Det skal vise seg at han ikke får den roen han ønsker seg.

Omtale fra forlaget

60 år gamle Claes Otto Gedde, norsk, tidligere TV-vert og journalist, har sett høyden av sin karriere. Han innser bare vagt at folk har begynt å le litt bak ryggen hans. Han har sittet noen måneder i Belgia og skrevet en kokebok om det gamle belgiske kjøkken, som skal lanseres på bokmessen i Frankfurt. Det blir ingen stor suksess. Nå lengter han etter å gå i hi i Berlin en vinter, i en avdød venninnes leilighet. Bare ligge i mørket og høre de fjerne lydene fra Berlin, ligge helt stille og vite at døren er låst og at ingen vil komme.


Men han får ikke den roen han har ønsket seg. Ingvar Ambjørnsen har skrevet en dypt menneskelig, bitende og underholdende roman om en mann som føler han nærmer seg slutten, men får et ekstranummer blant de levende som han ikke hadde kunnet forestille seg.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788202282530

EAN 9788202282530

Omtalt sted Tyskland

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 12 12 2 5 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen ting var vondt ment, og Claes Otto Gedde tenkte at det var jo ofte noe av det verste med å være til stede på jorden sammen med alle disse andre, dette at det til stadighet gikk galt, skar seg på et eller annet vis, selv når man ble utsatt for vennlige menneskers aller beste hensikter og gjerninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kunne godt hende at de andre nasjonene stilte opp med flere enn én representant, det var til og med sannsynlig, og da visste Gedde hva slags middag dette ville bli, et kaos, der man skrek til hverandre fra bordendene, eller enda verre: fra bord til bord, og det på fire ulike nordiske språk, pluss tysk, og det verste de kunne finne på, det aller verste, ville være å inngå en avtale tidlig på kvelden om å snakke engelsk, om at alle skulle snakke engelsk med hverandre, for da ville adrenalinet sprute helt fra starten av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilket hjalp Gedde på gli, for nå kunne det faenmeg være nok, og så videre! Var det mulig å få i det minste en slags overfladisk rapport om hvordan ting og tang utviklet seg der oppe? Hva som skjedde og ikke skjedde i Tyskland kunne han selv ta rede på, rettere sagt redegjøre for, og det skulle være fort gjort, for her i Tyskland, her i Berlin, skjedde det ingen verdens ting, boken var ikke å se noe sted.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klokken tre vendte han tilbake til hotellet, etter først å ha spist lunsj på Fisken, der det ikke hadde vært en eneste norsk journalist å se; annerledes før, nå hadde selv VG valgt å kalle hjem både journalist og fotograf etter opplagsfall og innskrenkninger, det gikk til helvete på alle fronter, skjønt til helvete hadde det visst alltid gått, han kunne ikke huske annet, ikke fra noen av de etter hvert mange bransjene han hadde vært innom på vei mot sin sekstiende fødselsdag, det hadde vært syt og sukk hele veien, og snart ville Fremskrittspartiet overta hele kaka der oppe på berget, en tanke som for tredje gang denne dagen fikk han til å gi fra seg en høy, gneldrende latter til de tilstedeværendes forbauselse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Skjønnlitteratur og litt sakprosa som gjør det mulig å forstå mer av denne mangfoldige byen med sin dramatiske historie.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Møte i natten" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Djevelens fødselsdag - noveller i samling" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Tjuetre-salen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Det gyldne vakuum" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Galgenfrist" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Heksenes kors" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Sarons ham" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Sorte mor - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Ut av ilden - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Stalins øyne" av Ingvar Ambjørnsen
 • "San Sebastian blues" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Rådyret" av Magda Szabó
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver