En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv

roman

av (forfatter).

Tiden 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (18 terningkast.)

42 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

En søndag kveld i april forsøker Glenn Johansen å henge seg i et rør i garasjen. Han har etter nøye overveielser kommet frem til at livet ikke lenger er verdt å leve. Men dessverre for Glenn knekker røret, og han ender opp på det harde betonggulvet ved siden av sin litt slitne Toyota Avensis. Hva nå? Glenn jobber som mellomleder i en mellomstor industribedrift, hvor han ser den ene kollegaen etter den andre stige forbi ham i gradene. Han er nylig separert fra Anita, som har funnet seg en ny mann. Med unntak av hans interesse for bøker om Den andre verdenskrig, er det få gleder i livet hans. Likevel er noe forandret. For hvordan ser tilværelsen ut for en mann som allerede har forsøkt siste utvei? Med hvilket blikk betrakter han sine medmennesker? Finnes det igjen noen illusjoner om kjærlighet og lykke? Eller er lykken nettopp denne: å få sine illusjoner revet vekk? En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv er en morsom, skarp og eksistensiell roman om det største og tåpeligste av alt: meningen med livet.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788210054808

EAN 9788210054808

Språk Bokmål

Sider 205

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 8 6 0 1 0

Bokomtaler

Jeg var nysgjerrig på om denne boka klarte å lande på beina, når utgangspunktet er en mann som prøver å ta livet sitt. Å velge å gjøre slutt på sitt eget liv er etter min mening det mest drastiske valget et menneske kan ta. Men ut fra dette startpunktet klarer likevel forfatteren å sy sammen en historie som holder mål. Til tider skurrer det litt, når refleksjonene blir litt for innlysende og servert på et fat til leseren, men historien om hvordan selvmordsforsøket går over i ny livsgnist, er lett å like. Glenn Johansen finner ut at han må ta sin rettmessige plass på jobben, i nabolaget og være ærlig overfor dem han møter. Heldigvis går ikke alt hans vei av den grunn, men han liker både seg selv og livet bedre når han - klisjealarm - følger hjertet. Feel-good, sørgmodig, oppbyggelig, lettlest.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Glenn Johansen sliter med livet sitt.Men etter hvert kommer han inn på et bedre spor. Det gir håp for framtiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mari Kjos Hellum er høyskolelektor ved Høgskolen i Østfold, og ble i en kåring i Morgenbladet i september 2016 kåret til en av ti fantastiske formidlere. Les mer om kåringen her. To ganger har jeg hørt henne snakke om debutromanen En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv utgitt i 2018 på radio. Første gang i nitimen 9. juni og sist i Åpen bok 2. desember.

Mari Kjos Hellum sier at hun kom på å skrive historien om Glenn Johansen fordi hun selv blir trøstet av å se mørkt på det når livet går henne imot. For livet er hardt. Mange har blitt hjulpet av mindfulness, men for henne hjelper svart humor. Hun anser romanen hun har skrevet som midt på treet; en folkelig og vanlig roman som mange har lest. Litt skuffet over seg selv, som med sin utdannelse og alle bøkene hun selv har lest burde klart å skrive en bedre roman, sier hun. Intervjueren er overrasket over uttalelsene til forfatteren og at hun er så ærlig. Jeg synes det er fint å høre hvor lite selvhøytidelig Mari Kjos Hellum er. Jeg synes romanens tema har en verdi. Nettopp fordi det i dagens samfunn er fokus på fasadebygging, karrièreklatring, verdsetting av ekstroverte mennesker og jakten på lykke, er historien om Glenn Johansen befriende lesning. Jeg tenker at godt nok bør være et mål for mye her i livet.

Omtale kopiert fra dette blogginnlegget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Nilsen opererte ikke med nyanser i tilværelsen. Om man ikke var helt på topp en dag, var man sjuk. Om man ikke var helt på topp over lengre tid, var man gæren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og når man blir overveldet på den måten, skal man passe på. Før man vet ordet av det, går man ut i garasjen en søndag kveld, binder et tau rundt et rør og henger seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så dere er ute og handler, sa Glenn, og visste at det var en tåpelig kommentar ettersom empirien her var klar som dagen. Men han visste ikke helt hva det var vanlig å si i situasjoner som dette. Han hadde ingen erfaringer å lene seg på. Og Glenn var jo en mann som knapt nok visste hva det var vanlig å si i situasjoner han hadde erfaringer med

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var antagelig første gangen hun så Bård bli drevet til sitt ytterste på denne måten, tenkte Glenn. Men det lå jo massevis av slike episoder foran dem, samlivet driver en til sitt ytterste rett som det er. Det var like greit å få hull på det. Og Glenn ante at Bård ennå ikke hadde sett Anita drevet til sitt ytterste heller. Det hadde han altså til gode. Men jo før det skjedde, jo greiere var det, så var de liksom i gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For ikke bare var Nilsen blitt en mann folk kom på fest til, han var også blitt en mann Oddrun Nilsen ville gifte seg med. Og alt dette hadde det ikke vært så lett å forestille seg den gangen Nilsen var rævpule-Kenneth og gikk på Greverud skole

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Det vidunderlige" av Bror Hagemann
 • "Jeg har hørt det er fint der" av Tom Ingar Eliassen
 • "Hilde Wangel - roman" av Klas Östergren
 • "Bruken av gjedde - generell informasjon" av Markus Lantto
 • "De ufullendte" av Ellen Rømming
 • "Mørke dyr - roman" av Janne-Camilla Lyster
 • "Torsdagstribunalet" av Michel Laub
 • "Å leve, lever, har levd - et møte med alderdommen" av Arne Schrøder Kvalvik
 • "Menneske og møll - roman" av Kristin Tveiten
 • "Bekymringsmelding for Hanna Tidemann - roman" av Jon Krog Pedersen
 • "Gull i grusen - dikt" av Rebecca Kjelland
 • "Det en gang så vakre" av Tom Ingar Eliassen
Alle bokanbefalinger for dette verket