Fra Knut Nærums forord til denne utgaven: "Nils-Fredrik Nielsen er en av de vittigste skribentene Norge har hatt. I tillegg hadde han vett på ikke å skrive mer enn nødvendig. Strengt tatt skrev han for lite, og over en periode på skarve 20 år. Mest kjent er samlingene med tristesser, en litterær sjanger Nielsen selv fant opp og ga navn til. Boka som her foreligger i 4. utgave, var imidlertid den første han skrev. [...] Alt er glitrende godt formulert. Nielsen går alltid for gullkornet, og de kommer tett. Det smeller i formuleringer og surkler i ordspill. Man bør ikke lese denne boka uten å ha andre i nærheten, siden man stadig ser seg om etter noen å lese høyt for. Jeg kjenner trang til å sitere fra boka her i forordet, og det eneste som hindrer meg, er at Nielsens egne ord er lett tilgjengelige i umiddelbar nærhet."
Utgivelsesår 2018
ISBN13 9788203297564
EAN 9788203297564
Genre Humor
Omtalt tid 1960-1999
Det var i høyeste grad Knut Nærum sitt forord som fikk meg til å lese denne boken. Det viste seg at jeg har mindre til felles med Nærum enn jeg trodde, for jeg fikk aldri følelsen av å ville lese høyt for noen, eller dele av innholdet på annen måte.
Det var verken morsomt eller genialt. Kan hende man må ha kjennskap til denne gjengen, altså sekstiåtterne, eller være en selv, slik at innholdet blir gjenkjennelig og ironien tydeligere.
Han skriver godt, det er det ikke tvil om, så det er rett og slett det han skriver om som blir kjedelig. Jeg kjente til forfatteren fra før, så jeg hadde ingen grunn til å tvile på Nærum sine ord, derfor anbefaler jeg heller å lese Nils-Fredrik sine Tristesser.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket29 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketFlere leste bøker iår. Etter å ha lest IKON boka om Virginia Woolf lånte jeg 10 til i serien, og skal se etter de 2 siste på HA bib imorgen (skrevet 25. Juni)