Edgar er halvt apache og temmelig foreldreløs. Prøvelsene hans begynner på reservasjonen i Arizona i en alder av sju år, når postmannens jeep ved et ulykkestilfelle kjører over hodet hans. Siden sendes han videre fra sykehuset til en skole for verstinger til en mormonsk fosterfamilie, og gjennom hele livet forfølges Edgar av komedie, smerte og bråk i en lang rekke burleske opplevelser.
Med en skarpsindig oppfinnsomhet som kan sammenliknes med John Irving tar denne fjetrende, pikareske romanen for seg Edgar Presley Mints håp og hjertesorg.
"Frydefull lesning ... Utrolig morsom, grotesk, sødmefylt og intelligent"
Cathrine Krøger, Dagbladet
"Med en skarpsindig oppfinnsomhet som kan sammenliknes med John Irving... Det er en hjerteskjærende trist, vidunderlig morsom, klok fortelling som er troverdig tross all sin usannsynlighet. Les den før den blir film."
Lillian Vatnøy, Dagsavisen
"Vittighetene hagler, nei, de kommer som lynnedslag. Udalls vidd spenner fra slapstick'en til den viltreste dystopi, og leseren er hele tiden uforberedt."
Terje Stemland, Aftenposten
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788202408961
EAN 9788202408961
Serie Cappelen Damms bestselgerromaner
Siden den dagen har jeg vært en skrivemaskinidiot. Jeg kan ikke komme på en eneste dag siden den februarmorgenen som jeg ikke har vært minst èn time sammen med den lille skrivemaskinen min, for å få ting ned på papiret, forsøke å begripe dem, eller bare hamre løs på tastene, uten å tq a hensyn til fornuft eller mening, som en trommeslager fortapt i rytmen, jeg bare banket løs. druknet meg i bokstavene og ordene som stablet seg opp på arket.
Hvordan kan jeg forklare den vidunderlige følelsen av å gå barbeint over et teppe for første gang? Akkurat da brydde jeg meg ikke om å få min egen sykkel eller gratis is. Jeg sto på teppet i den nye pyjamasen med lukta av vafler i lufta - hva annet kunne jeg i det hele tatt ha behov for?
If my life could be contained in a word it would be this one: accidents. Not only do I share in a notorious family history of calamity and accident, not only was I involved in a life-altering accident at age seven, not only would I be involved in a few more accidents in my time, I actually was an accident; as you might have imagined, my birth was not a planned one.