Dyreriket er en rystende roman som følger en lurvete bondefamilie over tre generasjoner idet de utvikler sin lille bit av jorden til en industriell grisefarm. Boken åpner i en liten landsby i Sør-Frankrike før første verdenskrig. Der bor Éléonore med sin far og sin strenge og gudfryktige mor, som styrer gården og familien med jernhånd. Etter hvert som det 20. århundre forløper, forandres livene deres. På 1980-tallet er det barnebarna som har tatt over gården og driver en moderne grisefarm. Elendigheten og den verste armoden er historie, men en ny form for fattigdom og brutalitet gjør seg gjeldende. Det er øyeblikk av vidunderlig skjønnhet i denne boken, men også tankeløs vold; mot dyr og mellom mennesker, som manes frem av et sanselig språk. Dyreriket er episk energibunt og franske Jean-Baptiste Del Amos store internasjonale gjennombrudd.
Utgivelsesår 2022
Format Lydfil
ISBN13 9788202755898
EAN 9788202755898
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1900-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketFor i grisehusets lukkede, stinkende verden er alt kun én eneste gigantisk infeksjon som mennene tålmodig tøyler og kontrollerer, innbefattet skrottene som slakteriet spyr ut til supermarkedene, for selv om de vasket med klorin, skåret opp i rosa skiver og pakket inn i cellofan på skinnende hvite isoporbrett, bærer de den usynlige smitten fra grisehuset, ørsmå spor av dritt, av mikrobene og bakteriene som mennene kjemper imot, enda de vet de er dømt til å tape, med sine ynkelige krigsvåpen: høytrykksspyler, Cresyl, desinfeksjonsmiddel for purker, desinfeksjonsmiddel for sår, midler mot innvollsorm, vaksine mot influensa, vaksine mot parvovirus, vaksine mot PRRS, vaksine mot circovirus, injeksjoner av jern, injeksjoner av mineraler, injeksjoner av veksthormoner, tilførsel av kosttilskudd, alt for å bøte på grisenes mangler og svakheter som menneskene med vitende og vilje har skapt.