Dette er den første boken i trilogien om Jørgen Wendt. Vi beveger oss inn i en dvelende og nyansert fremstilling av en ung gutts utvikling frem til voksen alder. Gjennom dette ene mennesket forsøker forfatteren å fatte både livets og kunstens mysterium.
Utgivelsesår 1997
ISBN13 9788205253155
EAN 9788205253155
Serier Gyldendals stor-klassikere Jørgen Wendt (1)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet å være helt ensom, og helst helt usett, og så gi sig tøilesløst hen til et rikt og spennende innbilningsliv hadde alltid vært toppen av all verdens glede og henrykkelse. Da han var ganske liten, antagelig helt frem til seksårsalderen, hadde enkelte håndbevegelser og små mumlende utbrudd vært knyttet til denne utøvelse av et liv nummer to. Men et forbauset blikk i en døråpning hadde slått ham med en så grenseløs panikk at han i sykelig angst hadde avlagt al ydre og avslørende virksomhet.