Boken utkom første gang i 1968. Verket er ajourført ved årtusenskiftet, både data- og temamessig. Analysene legger vekt på utviklingen i Norge de siste 20 årene, og på tendensene som vil prege samfunnet i årene fremover. Har litteraturlister og stikkordregister.
Ny utgave av standardverket om vårt samfunn. Boka er ajourført ved årtusenskiftet, ikke bare når det gjelder aktualiserte data, men også temamessig, med analyser av familieformer, olje og økonomi, forbruk, livsstil og fordeling, flytting og livsløp, velferd, arbeid, helse og ulikhet, kjønn og sosial klasse, utdanning, medier, kultur og religion, makt, demografi og det flerkulturelle Norge. Med norsk historie som et bakgrunnsteppe legger analysene vekt på utviklingen i Norge de siste tjue år, og på tendensene som vil prege det norske samfunn de nærmeste år. De 18 kapitlene tar for seg sentrale områder i det moderne Norges utvikling, og sammenlignes med andre land. Det legges fram en serie omfattende, detaljerte og til dels overraskende utviklingstrekk, og hvilke utfordringer vi står overfor.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2003
ISBN13 9788205315471
EAN 9788205315471
Omtalt sted Norge
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSosiologibøker og noe (samfunnsvitenskapelig)metode. Er markert litt i noen av bøkene, men de er i god stand. Selges rundt halv pris eller lavere.