Når du er nedfor eller lei deg, kan du søke trøst. Men når du er deprimert, er du ute av stand til å ta imot omtanke. Psykolog Dorothy Rowe viser oss i denne boka hvordan vi bygger vårt eget fengsel, og hvordan vi selv kan bli i stand til å rive det ned.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1993
ISBN13 9788202140090
EAN 9788202140090
Serie Capella
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket"Det er ikke tingene i seg selv som plager oss, men hvordan vi oppfatter dem."
Epictatus, gresk filosof
Depresjon er et fengsel hvor du både er den lidende fange og den grusomme fangevokter.
Vil du bygge deg et depresjonsfengsel, må du ta følgende seks oppfattninger som Virkelige, Absolutte og Uforanderlige Sannheter:
Irritabel og ulykkelig skyver du mennesker fra deg, og du blir redd de skal la deg seile din egen sjø. Så du later som at alt er i orden. Du forsøker å smile og være som du pleier, men forstillelsen tærer på kreftene og innvendig hyler du taust.