Bastian, 10 år, har det ofte trist og vanskelig. En dag finner han en bok i et antikvariat, gjemmer seg bort og begynner å lese. Dermed vandrer leseren sammen med Bastian til landet Fantasia, og virvles inn i begivenheter skapt av hans egen fantasi.
Forlag Damm
Utgivelsesår 1993
Serie Damms beste barnebøker
Genre Fantasy Klassisk litteratur
Tildelt litteraturpris Oversetterprisen 1983
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket"GJØR HVA DU VIL, det betyr vel at jeg kan gjøre alt jeg har lyst til, tror du ikke det?"
Graógramán ble plutselig alvorlig i ansiktet, og øynene begynte å gløde. "Nei," kom det med dyp rungende stemme. "det betyr at du følger din sanne vilje. Og ingenting er vanskeligere."
"Min sanne vilje? gjentok Bastiant imponert. Hva er det for noe?"
"Det er din dypeste hemmelighet som du ikke kjenner."
"Hvordan finner jeg den, da?"
"Ved å gå ønskenes vei, fra det ene til det neste, helt fram til det siste. Den vil føre deg til din sanne vilje."
"Jeg synes ikke det høres så vanskelig ut akkurat," mente Bastian.
"Det er den farligste av alle veier," sa løven.
"Hvorfor det? Jeg er ikke det minste redd."
"Det er ikke det det dreier seg om," knurret Graógramán. "Den krever fullstendig sannferdighet og oppmerksomhet, for ingen annen vei fører så lett ut i håpløs forvirring som denne."
Barnebøker stående i bokhylla. Kom gjerne med anbefalinger!
(Prøvde å legge bøkene alfabetisk, men ser ut som de hopper litt rundt av seg selv.)