Boken er en klassisk kritikk mot markedsliberalisme, og forteller om det økonomiske og politiske sammenbruddet på 1930-tallet med den påfølgende fremveksten av autoritære regimer. Forfatteren, som var redaktør for Wiens største finansorgan, fulgte utviklingen på nært hold, og forklarer krisen med en utopisk tro på det selvregulerende marked. Har register.
Verdensøkonomien brøt sammen i mellomkrigstidens finanskrise, og autoritære politiske regimer vokste fram i kjølvannet av sammenbruddet. Karl Polanyi var redaktør i Wiens største finansorgan, og fulgte begivenhetene på nært hold, inntil han selv måtte flykte fra nazismen. Polanyi forklarer krisen med troen på det selvregulerende marked, som oppstod i Storbritannia på 1800-tallet. Denne troen var en utopisk konstruksjon som var dømt til å mislykkes. Samfunnet var nødt til å etablere forsvar mot det økonomiske og sosiale kollaps som kunne bli konsekvensen av denne utopien. Boken er høyaktuell i vår tid, da en ny finanskrise har funnet sted, og politiske autoritære bevegelser er i vekst mange steder i verden. Times Literary Supplement kåret boken til en av de 100 viktigste bøker i verden siden 1945. Den norske utgaven er utstyrt med et nyskrevet forord av professor Lars Mjøset fra Universitetet i Oslo.
Forlag Res publica
Utgivelsesår 2012
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.