I vesten står to forskjellige vitenskapelige kulturer steilt i mot hverandre: den naturvitenskapelige og den humanvitenskapelige. Snow fremhever at å overkomme denne motsetningen er avgjørende for å sikre vestens fremtid.
Den vestlige vitenskapelige kultur har frembragt to vidt forskjellige retninger som står steilt mot hverandre: den naturvitenskapelige og den humanvitenskapelige kultur. I dette klassiske essayet fra 1959 hevder Charles Percy Snow at disse gruppene av intellektuelle ikke forstår hverandre og heller ikke kan snakke sammen - det eksisterer til og med fientskap mellom dem! Å overkomme denne motsetningen er en avgjørende oppgave for å sikre vestens fremtid. Innledning ved idéhistoriker Trond Berg Eriksen og fysiker Kristoffer Gjøtterud.
Nr. 38 i Cappelens upopulære skrifter.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788202198992
EAN 9788202198992
Serie Cappelens upopulære skrifter (38)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSlik reiser den moderne fysikkens byggverk seg, mens flertallet av de mest skarpskodde mennesker i den vestlige verden har omtrent like dyp innsikt i det som deres forfedre i steinalderen ville hatt.
Den eneste forfatteren av verdensklasse som synes å ha hatt en forståelse av den industrielle revolusjon, var Ibsen på sine gamle dager. Det var ikke mye den gamle mannen ikke forsto.