Den britiske naturviteren og forfatteren Charles Pierce Snow hevdet i en forelesning ved Cambridge i 1959 at de to retningene som den vestlige vitenskapelige kulturen har frambragt, nemlig den naturvitenskapelige og den humanvitenskapelige kultur, står steilt mot hverandre. Han hevdet videre at de to gruppene av intellektuelle ikke forstår hverandre og ikke kan snakke sammen, og at denne konflikten er en trussel mot Vestens framtid. Forelesningen ble publisert med tittelen "The two cultures and the scientific revolution". Boken fikk raskt en viktig posisjon, og kom ut i flere opplag. Denne boken inneholder Snows forelesning, samt et etterord han skrev til den nye utgaven som forelå i 1964.
Forlag Bokklubben
Utgivelsesår 2008
Serie Bokklubbens kulturbibliotek
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSlik reiser den moderne fysikkens byggverk seg, mens flertallet av de mest skarpskodde mennesker i den vestlige verden har omtrent like dyp innsikt i det som deres forfedre i steinalderen ville hatt.
Den eneste forfatteren av verdensklasse som synes å ha hatt en forståelse av den industrielle revolusjon, var Ibsen på sine gamle dager. Det var ikke mye den gamle mannen ikke forsto.