Nord-Atlanteren, 2. juli 1940. Skipet "Arandora Star" blir torpedert og senket på vei fra Liverpool til New Foundland av en tysk ubåt. Om bord befinner det seg 1700 internerte utlendinger. Blant dem finnes det en fange med en uklar identitet. Hvilke forhold har denne østerrikske jøden til Gabriel Hirschfelder, forfatteren som døde i nærheten av London 50 år etter krigens slutt? Forfatteren skriver om en spennende jakt etter en manns virkelige identitet, en forfatter som må flykte fra nazistene i Wien, en mann som lot seg hylle som en mystisk skikkelse fra han ble internert til han døde.
"I begynnelsen var det myten Hirschfelder som sto for meg, forfatterikonet, den store ensomme, monolitten, som det het, han som holdt tålmodig ut i England etter krigen og skrev på mesterverket sitt"
Norbert Gstrein skriver om en spennende jakt etter en manns virkelige identitet, en forfatter som må flykte fra nazistene i Wien, en mann som lot seg hylle som en mystisk skikkelse fra han ble internert til han døde.
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788203205422