Daghus, natthus

av (forfatter) og Julia Wiedlocha (oversetter).

Gyldendal 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.40 (5 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Nowa Ruda er en liten by i Schlesien, et område som tidligere har vært en del av Polen, Tyskland og Tsjekkoslovakia. Da fortelleren flytter inn i området, oppdager hun at alle - og alt - har en historie. Med hjelp fra sin gåtefulle nabo Marta samler hun inn disse historiene: de lokale helgenene, mannen som ringer inn og vinner radioquizen hver dag, og mannen som skaper internasjonal spenning da han dør på grensen mellom Polen og Tsjekkoslovakia. Hver av historiene blir en byggestein i det enorme monumentet som er byen. På nysgjerrig, varmt og fantasifullt vis skildrer nobelprismottaker Olga Tokarczuk hvordan ethvert sted er et univers i seg selv, og hvordan sladder, anekdoter, oppskrifter og skjebner til sammen skaper et stort epos.

Omtale fra forlaget

«En uutgrunnelig og inderlig fascinerende roman.» Jyllands-Posten

Nowa Ruda er en liten by i Schlesien, et område som tilfalt Polen fra Tyskland som følge av de to verdenskrigene. Da fortelleren flytter til byen, oppdager hun at alle - og alt - har en historie. Med hjelp fra sin gåtefulle nabo Marta samler hun inn disse historiene: om de lokale helgenene, om matoppskrifter inneholdende giftig sopp, om den gamle mannen som dør på grensen mellom Polen og Tsjekkia og bæres frem og tilbake - og mye mer. Hver av historiene blir en byggestein i det enorme monumentet som er byen.
På nysgjerrig, varmt og fantasifullt vis skildrer nobelprismottaker Olga Tokarczuk hvordan ethvert sted er et univers i seg selv, og hvordan sladder, anekdoter, oppskrifter og skjebner til sammen skaper et stort epos.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788205545168

EAN 9788205545168

Omtalt sted Polen

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Fantastisk språk og mange underfundige og filosofiske betraktninger og beskrivelser. Foregår samme sted som i «Før plogen din over de dødes knokler».

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Med et nydelig språk og en litt underfundig måte å formidle på har Olga Tokarczuk skrevet en fascinerende roman om mennesker og det som omgir oss.
Hun har mange gode og filosofiske betraktninger.

Boken anbefales varmt.

Les gjerne hele omtalen her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

For en fryd, for en nytelse det er å sitte i et kaldt hus, drikke te, spise kake og lese. Tygge på lange setninger, smake på betydningen, i fnugget av et sekund oppdage den dypere meningen, la seg bli overrasket og sitte med blikket klistret fast i den rektangulære vindusruten. Teen blir kald i kruset; dampen stiger opp fra overflaten, forsvinner i luften og etterlater en så vidt merkbar duft. Bokstavtrådene på den hvite boksiden er et tilfluktssted for blikket, fornuften og hele mennesket. Verden blir blottlagt og trygg. Kakesmulene drysser ned på duken, tennene klirrer mot porselenet. Spytt samler seg i munnen, for visdom er en velsmakende gjærbakst, og oppkvikkende som te.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Se en siste gang på alt vakkert - noveller" av Kristin Vego
 • "Støvberar" av Ingrid Storholmen
 • "Liljevilje - dikt" av Helge Torvund
 • "Oostende 1936 - sommeren før mørket falt" av Volker Weidermann
 • "Mor forsvinner - roman" av Truls Unholt
 • "Der hjemme - roman" av Judith Hermann
 • "Pakk - roman" av Monika Helfer
 • "Johannas åpenbaringer - roman" av Aasne Linnestå
 • "Saken med den tapte tidens innfall - roman" av Rune Christiansen
 • "Makta" av Heidi Furre
 • "Averno" av Louise Glück
 • "Forlattheten" av Elisabeth Åsbrink
Alle bokanbefalinger for dette verket