Dagen da Jørgen ble spist ; Mats Manet blir rakettpilot

av (forfatter), John Fardell (illustratør) og Peter Kihlman (oversetter).

Figenschou 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Dette er en av mine favorittbøker! Her blir Jørgen spist på første side, og det er akkurat slik en god historie skal fortelles. Plottet må settes med en gang. Så spørs det da om storesøster Sara klarer å redde Jørgen? Det kan se stygt ut for hver gang vi blar om så møter vi et nytt og større monster. Dette er en bok som får barna til å spisse ørene og holde konsentrasjonen. Min høytlesnings-vinner til små måpende munner og store øyne. God fornøyelse! Hilsen redaktøren ..

Peter Kihlman alias PAPPAHJERTE er Norges største pappablogger. Han elsker å skrive og han elsker barnebøker. Da han leste den engelske forfatteren John Fardells barnebøker var han ikke i tvil. Disse bøkene måtte norske barn få lese. Og han tok på seg jobben med å gjendikte dem.

John Fardells bøker har vunnet litterære priser, solgt seg inn på bestselgerlistene, og blitt oversatt til snart 20 forskjellige språk.

Bokdetaljer

Forlag Figenschou

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788293335184

EAN 9788293335184

Språk Bokmål

Sider 53

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Jeg har dessverre ingen barn i aldersgruppen 4-8 år å teste interessen for boken Da Jørgen ble spist og en annen historie på. Den andre historien er Mats Manet blir rakettpilot. En bok av John Fardell som Peter Kihlman, innehaver av bloggen Pappahjerte, har gjendiktet på norsk og er utgitt på Figenschou forlag i 2017.

Men selv om jeg ikke har barn i aldersgruppen som boken til John Fardell er tiltenkt, leste jeg mange barnebøker for datteren min og var selv en ivrig bokleser som barn. Derfor vet jeg at spennende bøker er bøker barn leser og vil bli lest for om og om igjen. «E gang til», sa datteren min da vi leste for henne før hun kunne snakke rent. Det tror jeg at hun også ville sagt om denne boken.

Den første historien handler om Jørgen og storesøster Sara som er ute i skogen. Der møter de et monster, en Glefser som glefser i seg Jørgen. Sara holder hodet kaldt, hun vet at Glefsere vanligvis svelger maten hel, og derfor kan hun få Jørgen ut igjen. Hun følger etter Glefseren. Men før hun får gjort noe blir Glefseren slukt av et større monster, en Glefsenapper... Om noen skulle være i tvil; historien om Jørgen, Sara og monstrene har en lykkelig slutt.

Da Jørgen ble spist og en annen har akkurat nok tekst til å fortelle historiene. Store, fargerike og beskrivende tegninger setter fantasien i gang. Utgaven jeg har lest er et leseeksemplar jeg har fått av Figenscou forlag.

Angående barn og spennende bøker: Tove Jansson som jeg har hatt mange innlegg om på bloggen og skrev mange bøker for barn, er sitert slik i biografien om tema:

«Tove har sagt at det å innramme glede og frykt er veien til ting som de voksne lett glemmer, som kontakten med de enkle tingene, følelsen av trygghet, skrekken som finnes overalt. Hun ville ikke utelukke noe som hørte til barnas verden, som det uforklarlige, det ømme og det grusomme: «I alle ærlige barnebøker tror jeg det finnes en skrekkopplevelse. Både engstelige og selvsikre barn trekkes mot den, og mot ødeleggelsen, ubevisst. Det farligste er mørkeredselen, trusselen uten navn. Men også den kan fungere bra som bakgrunn bak tryggheten og gi den mening og kontrastvirkning.»

Omtalen er et innlegg kopiert fra dette blogginnlegget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Tiril langt, langt borte - et eventyr basert på Th. Kittelsens malerier" av Kristine Haugland
 • "Hva i all verden!" av Max Estes
 • "Sjokoladeskurken" av Kaia Dahle Nyhus
 • "Glenn og skurkene" av Camilla Kuhn
 • "Heldiggrisen" av Monia Nilsen
 • "Greta og kjempene - inspirert av Greta Thunbergs kamp for å redde jorda vår" av Zoë Tucker
 • "Uni enhjørning" av Amy Krouse Rosenthal
 • "Når prinser fanger drager" av Per Gustavsson
 • "Surpomp" av Suzanne Lang
 • "Den store fuglejakten" av Nora Brech
 • "Ulf er uvel" av Rebecca Wexelsen
 • "Stormhvalen" av Benji Davies
Alle bokanbefalinger for dette verket