Dagbok fra en mors verste mareritt

mobbing i skolen

av (forfatter).

Hertervig forlag 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Gjennom dagboknotater forteller ei mor om hvordan hun opplevde sønnenes første skoleår. Hun beskriver hvordan lærerne og skolen reagerte da de som foreldre mente at sønnen blei mobba, og hvordan skolen ikke klarte å se sammenhengen mellom guttens oppførsel og måten han blei behandla av de andre elevene på, og heller ikke klarte å sette inn relevante tiltak for å få slutt på problemet. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Nei - ikke slå meg mer. Vær så snill og ikke slå meg mer! Petter ligger sammenkrøket i sengen og skriker. Det lyse håret hans er vått av svette, armene ligger i kryss foran ansiktet som for å verne for slag. Jeg stryker ham over det våte håret. Skrikene stilner. Han sover endelig rolig igjen. Jeg gråter så stille jeg kan for og ikke vekke ham. Denne dramatiske dagboken skildrer lille Petters første skoleår. Han ble mobbet, slått og truet av jevnaldrene på skolen. Skolen tok det ikke på alvor. Gang på gang sa de:" Nå har vi kontroll." Dagbok fra en mors verste mareritt er skrevet for å sette fokus på et svært aktuelt problem. Mor ønsker å dele sine vonde erfaringer med andre, slik at andre foreldre og skoleansatte kan dra nytte av hennes erfaringer. Petter er bare en av mange som opplever mobbing. I norske skoler er det ca. 35 000 barn og unge som daglig eller ukentlig blir mobbet av medelever. Ca 25 000 elever er mobbere, og vet de systematisk utsetter medelever for trakassering. Opplæringsloven kapittel 9a § 9a-1 sier at alle elever i gunnskoler og videregående skoler har rett til et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring. Derfor må disse barna bli tatt på alvor. De har krav på en trygg hverdag, der barn kan få være barn. Forfatteren har ønsket å være anonym for å verne om sin familie. Dette er den syvende boken i serien: Psyk Opp Spesial. Utgivelsene har brukererfaringen i fokus. Det være seg brukere, pårørende, andre nærstående eller fagfolk som vil beskrive sine erfaringer med psykisk sykdom/det psykiske helsefeltet. Den type kunnskap som brukerne selv formidler vil hjelpe til å redusere myter og fordommer som er knyttet til psykiatrien. Fagkunnskapen er av uvurderlig betydning, men det er mellom fagkunnskap og erfarings-formidling ny kunnskap oppstår.

Bokdetaljer

Forlag Hertervig forlag

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788282160049

EAN 9788282160049

Serie Psyk opp spesial (7)

Genre Personlige beretninger

Språk Bokmål

Sider 143

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Den lille larven Aldrimett" av Eric Carle
  • "Regines bok - en ung jentes siste ord" av Regine Stokke
  • "De gales hus" av Karin Fossum
  • "Idas dans - en mors beretning" av Gunnhild Corwin
  • "Folk og røvere i Kardemomme by" av Thorbjørn Egner
  • "Bridget Jones' dagbok" av Helen Fielding
  • "Maskeblomstfamilien" av Lars Saabye Christensen
  • "Saras nøkkel" av Tatiana de Rosnay
  • "Anne Franks dagbok - 12. juni 1942 - 1. august 1944" av Anne Frank
  • "Naiv. Super" av Erlend Loe
  • "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini
  • "Øya" av Victoria Hislop
Alle bokanbefalinger for dette verket