En kvinne forsvinner fra sitt hjem i Portland, Oregon. Ektemannen finner en sort rose og en lapp med ordene "Borte, men ikke glemt". Ti år tidligere forsvant fire kvinner i New York. Hendelsesforløpet var det samme. Kriminalbetjent Nancy Gordon etterforsket saken for ti år siden. Saken har vært regnet som oppklart, selv om gjerningsmannen unnslapp. Historien Nancy forteller statsadvokaten i Portland, er ikke å finne i politiets arkiver. Samtidig har en senator løyet og sagt til presidenten at han ikke har noe å skjule, og en mangemillionær engasjerer en forsvarsadvokat.
Utgivelsesår 1994
ISBN13 9788205226128