Omtale fra forlaget
Med bokashi kjøkkenkompost omdannes alt matavfall til næringsrik jord og gjødsel på få uker. Alt du behøver er et par lufttette plastbøtter og bokashistrøet, som med sine naturlige mikroorganismer fermenterer matavfallet. Her trenger du ikke gjøre annet enn å legge til matavfall dag for dag , så gjør bokashistrøet resten. Når prosessen er ferdig har du både fått en høykonsentrert næringsrik væske, samt fermentert matavfall som blir til ferdig gjødsel etter et par uker blandet med jord.
Gruppen hageglade og dyrkingsentusiaster vokser raskt i Norge. Økologisk, kortreist og egendyrket er i vinden, og stadig flere ønsker å dyrke sin egen mat. Urtehager og grønnsaksparseller gror også frem i byene - i felleshager, på takterrasser, i bakgårder og i vinduskarmer.
Kjøpejord fra hagesentre inneholder ofte mye torv og bidrar derfor til utslipp av karbon, og det kan være vanskelig å få tak på miljøvennlig jord. Egen varmkompost kan være vanskelig å holde i gang i Norge på grunn av klimaet. Kompostjord fra matavfall er derimot gull for alle som dyrker selv. Bokashi kan du ha gående under kjøkkenbenken, og metoden gir nærmest null i utslipp da all energi og næringsstoffer føres tilbake til jorden.
Forlag Iris forlag
Utgivelsesår 2017
Format Innbundet
ISBN13 9788293359111
EAN 9788293359111
Språk Bokmål
Sider 188
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket