Hva driver folk til å bli fotballpøbler, voldsfanatikere, nynazistramp og slagsbrødre? Hva får menneskemengder til å gå fra konseptene overfor folk og gjenstander? Hva ligger bak denne fullstendig meningsløse volden? I åtte år reiste amerikaneren Bill Buford rundt med Manchester United-supportere for å prøve å finne svar. Han ble vitne til uhyggelige gatekamper, brutal trakassering av lokalbefolkningen, dødsfallene på Heysel og Hillsborough, knivkamper og ekstreme voldsscener. Og aller viktigst: Han opplevde på kroppen hvordan det var å bli revet med av gruppepsykosen,galskapen,volden.
Utgivelsesår 1992
ISBN13 9788203169823
EAN 9788203169823
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketPelikanen-redaktør Eirik Bø og Sølvbergets Helge Risvands tips til hvilke fotballbøker du bør lese. Podcast med samtalen mellom dem finner du på Soundcloud.