Bare Bris

av (forfatter), Olga Lundin (illustratør) og Ole-Jakob Ørmen (oversetter).

Flyt forlag 2006 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sven Lundin, nå Yrvind, forteller om sitt liv som seiler på de store hav i små, selvbygde båter. Vi hører blant annet om barndom, oppvekst, om reiser rundt i Europa, og om seilturer med båtene Amfibie-Bris, Sykkel-Bris, Aliminiums-Bris, og Bris I, II, og VI.

Omtale fra forlaget

Bare Bris Skrevet av: Sven Lundin (Yrvind) Sven Lundin (nå Yrvind) har seilt på de store hav og besøkt de minste øyer i sine små selvbygde båter. I denne boken møter du Sven i sin søken etter svaret på livets store spørsmål; "Systemet som ligger til grunn for hvordan alt fungerer", for som han sier "finner jeg bare det kan jeg løse alle problemer". Sven tilbringer lange perioder på reise, han går, haiker og etter hvert foregår alle hans reiser i båt. Båtene blir mindre og mindre og vi blir kjent med Bris-filosofien; "En liten båt er en billig båt med små problemer og stor frihet". Svens båter får etter hvert navnet BRIS, og i løpet av hans liv har det blitt mange av dem. Her møter du dem alle; Bris I, II, Aluminiums-Bris, Sykkel-Bris, Amfibie-Bris og Bris VI. For hver nye Bris har Sven lært og videreutvikler sin nye Bris mot det optimale. Sven skriver levende og stiller mange spørsmål til hvordan vi velger å leve livene våre, det finnes andre muligheter og Sven viser veien til et helt annet liv i båt enn vi er vant til. Sven Yrvind Sven Yrvind, født Sven Lundin i 1939, er av sjømannslekt og oppvokst i Göteborgs skjærgård. Han har konstruert og bygd en rekke fartøyer - de fleste med navnet Bris - seilt på de store hav og besøkt de minste øyer. Sven har som første svenske rundet Kapp Horn, den vanskeligste veien fra øst mot vest, midtvinters og i den minste båt noensinne. For denne bedriften fikk han The Royal Cruising Clubs prestisjefylte medalje for godt sjømannskap. Sven har også seilt til England i en liten eike og som første lystbåt anløpt Tristan de Cunha. Han har gjort sidelengs og forlengs kollbøtte og attpåtil kollidert med hval i sin 6-meters Bris i The Roaring Forties.

Bokdetaljer

Forlag Flyt forlag

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788292465332

EAN 9788292465332

Serie Skipsbiblioteket

Omtalt person Sven Lundin

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker om eventyrere


Godt sagt! (0) Varsle Svar