Omtale fra forlaget
Annie John er en fortelling om en ung jentes oppvekst på den karibiske øya Antigua. Det er egentlig en klassisk oppvekstroman som viser frem den universelle erfaringen og både det tragiske og ofte komiske, i overgangen fra barn til voksen. Som eneste elsket datter har Annie inntil nylig levd et idyllisk liv. Hun er uadskillelig fra sin vakre mor, som med sitt sterke nærvær er selve midtpunktet i den lille jentas liv. Elsket og verdsatt vokser Annie og blomstrer i skyggen av sin mors godhet. Når hun ser tilbake på barndommen, reflekterer hun: «I dette paradiset var det jeg levde.» Men da hun fyller tolv år, endres Annies liv på måter som ofte forblir mystiske for henne selv. Hun begynner å stille spørsmål ved de kulturelle forutsetningene i sin øyverden, på skolen gjør hun instinktivt opprør mot autoriteter, og det skremmende er at moren, som nå ser på Annie som en «ung dame», slutter å være kilde til ubetinget kjærlighet og tar på seg den nye og ukjente rollen som motstander. Ved slutten av skolegangen bestemmer Annie seg for å forlate Antigua og familien sin, men ikke uten en viss sorg, spesielt for moren hun en gang kjente og aldri slutter å sørge over.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2024
Format Innbundet
ISBN13 9788202747794
EAN 9788202747794
Språk Bokmål
Sider 133
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketI loved him so and wished that I had a mother to give him, for, no matter how much my own mother loved him, it could never be the same.
Denne listen er en reaksjon på Esquires liste.
Bøkene er ikke rangert.
Lenke til den originale listen.
Lista viser de siste bøkene i spalta «Klok på bok» i ukeavisa «Dag og tid». Ansvarlig «Medikus Libri» sier dette i utgaven for 26. januar: «For boklækjaren er livet enkelt, eg er her for å få folk til å lese bøker. Gode bøker. Gjerne bøker du ikkje ville lese, om det ikkje var for Klok på bok.»