I denne tredje boka i trilogien om Alexander den store fortsetter han sitt felttog inn til hjertet av Asia og videre mot India. Felttoget fører med seg både opprør og blodbad, men tanken på den vakre dronning Roxane gir Alexander styrke til å oppfylle sin skjebne.
Dette er det siste og avsluttende bind i den storslåtte trilogien om Alexander den store. Historien begynner i hjertet av Asia. Den makedonske hæren marsjerer mot det fjerne og mystiske India i jakt på storhet, mens de knuser all motstand på sin vei. Etter å ha seiret over storkongen av Persia, Dareios, i slaget ved Gaugamela, marsjerer Alexander inn i Babylon der han feires som den nye storkongen. Babylon med dens kultur og skjønnhet herjes, palasset i Persepolis brennes ned til aske og ruiner. Et imperium er utslettet, og en blodig tidsalder begynner. Alexander er en imponerende romanserie om verdens største erobrer (356-323 f. Kr). I løpet av 12 år samlet han verdens største rike, bestående av Hellas, Persia, Egypt og flere andre riker helt til grensene av India. Han døde av sykdom 32 år gammel.
Forlag Front forl.
Utgivelsesår 2012
Serie Alexander-trilogien (3)
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Oldtiden
Omtalt sted Asia
Omtalt person Aleksander den store
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket30 bokelskere følger dette verket.