Vattenfestivalen 1997. Politimannen Tomas Wold er med barna sine på en båtkonkurranse i Stockholm da et lik flyter opp foran øynene på tilskuerne. På den døde oppdages en tatovering, halvveis skrapet bort, som Tomas vagt kjenner igjen fra tiden sin som FN-soldat på Balkan.Samtidig befinner journalist Vera Berg seg på en øde parkeringsplass i Malmö, der hun tar imot et automatgevær. Hun skal skrive en reportasje om hvor lett det er å kjøpe våpen. Det leder henne videre til en kriminell MC-gjeng hun har vært i kontakt med tidligere.Fra hver sin kant nøster Tomas og Vera i saker som leder mot en gryende krig mellom Balkan-mafiaen og MC-gjengen. Og innen sommeren blir til høst, blåser det opp til full storm.Albinoen er fjerde bok i den bestselgende krimserien Skumringstimen.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2025
Serie Skumringstimen (4)
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt tid 1990-1999
Har blitt så kjent med karakterene i bøken at jeg faller rett inn i settingen med en gang jeg starter på boken. Spennende og enkel lesning.