29 sider mot uro

av (forfatter) og Tone Johanne Arneberg (oversetter).

Arneberg 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Arneberg

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282200547

EAN 9788282200547

Språk Bokmål

Sider 28

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

En liten, lettlest innføring i kognitiv adferdsterapi. Mange gode øvelser i hvordan å betrakte tankene våre kun som tanker og ikke som sannheter.
Jeg var litt skeptisk til denne boka, tenkte at "det finnes uendelig mange selvutviklingsbøker om ca det samme, hvorfor skal denne være noe bra?" Men likte den godt! :)
Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Gjenta flere ganger for deg selv "jeg klarer ikke". Legg merke til hvor tungt og uoverkommelig det føles. Etter en stund skal du gjenta samme øvelsen, men nå skal du gjenta flere ganger for deg selv "jeg har tanken jeg klarer ikke".
Kjenner du forskjell? De fleste erfarer at det er lettere å håndtere strevsomme tanker når det gis uttrykk for at dette bare er en tanke, ikke en påstand og en sannhet i seg selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En viktig ledetråd for å gjenkjenne situasjoner der problemløsning gjerne fungerer, er de som dreier seg om ytre situasjoner, det vil si problemer utenfor oss selv. I vårt indre liv, i vår bevissthet, som er full av tanker, følelser, minner, kroppsfornemmelser, sanseinntrykk og handlingsimpulser, er problemløsning forgjeves. Det er umulig å finne en metode som fjerner eller blokkerer uønskede tanker, og nesten alle forsøk på å finne en løsning ender med mer elting og nye problemer.

Det er enkelt å identifisere konstruktiv problemløsning. Den følger som regel disse stegene:
1. Definer problemet
2. Finn løsningsalternativer
3. Velge en løsning
4. Planlegg og gjennomfør løsningen
5. Evaluer. ( Fungerte dette? Dersom ikke, start igjen på pkt. 3. )

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Årsaken til at du ikke har funnet en strategi som virkelig fungerer som tankestopper, er at den ikke finnes. (.........) Din oppgave blir istedet å finne frem til en metode for å tåle tankene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den direkte motsetningen til å fjerne eller blokkere ut tankene, er å la dem være i fred. De er jo bare tanker. La hjernen fortsette med å produsere dem, men velg hvordan du vil lytte til dem. Selv om hjernen forteller deg noe, er det ikke sikkert at det er sant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å bryte en tankerekke må du lære å bli værende i den første urolige tanken og akseptere den slik den er, selv om du slett ikke liker den. Det spiller ingen rolle på tanken er "rett" eller "feil", den påvirker deg jo uansett negativt.
Hold fast ved denne urolige tanken uten å trøste eller berolige deg selv, til tross for at det er ubehagelig. Fordi du ikke svarer på den med en "snill" tanke, bryter du kjeden og setter dermed en stopper for det økende ubehaget. Fra og med nå av, skal du velge og ha den urolige tanken der - helt alene. Det er uvant og sikkert plagsomt til å begynne med, men øver du, får du det til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest i april 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar