2008
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Vi befinner oss på begynnelsen av 1990-tallet. Hovedpersonen nærmer seg tretti år og drar fra studentliv og kjæreste i Oslo for å fiske i en av landets beste ørretelver, Skrukka i Skrapdalen. Han bestemmer seg for å bo der fra snøen går til snøen kommer, med mål om å knekke elvas koder. Boken kan både leses som en gjennomgang av hendelsene ved en norsk ørretelv og som en skildring av møtet mellom natur og kultur, by og bygd.
Omtale fra forlaget
Den samme elva er historien om en ung mann som en gang på begynnelsen av 1990-tallet stikker av fra studentlivet og kjæresten sin i Oslo for å fiske uhemmet i en hemmelig ørretelv som vennen Biff har fortalt ham om. Ifølge Biff er Skrukkedalsrenna i Skrapdalen kanskje Norges beste elv, og det er ingen som vet om den. Jeg-personen blir besatt av tanken på elva, og bestemmer seg for å bo ved den en hel sesong - fra snøen går til snøen kommer - tilsynelatende uten tanke for noe annet enn å fortape seg i fluefiske, knekke elvas koder og avsløre hennes hemmeligheter. På ett nivå kan boka leses som en grundig gjennomgang av alt som skjer langs en norsk ørretelv i løpet av en sesong. På et annet nivå skildrer den møtet mellom natur og kultur, by og bygd, og i siste instans gir det fem måneder lange oppholdet assosiasjoner til et liv - veien fra famlende barndom via voksenliv med opp- og nedturer - til melankolsk alderdom. Uansett hvor mye du prøver: Du kan ikke stige ned i den samme elva to ganger. Lars Lenth er Norges ubestridte ener når det gjelder fluefiske etter ørret, og best kjent fra fiskeprogrammene på NRK med sin gode venn Bård Tufte Johansen.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2007
Format Innbundet
ISBN13 9788248905844
EAN 9788248905844
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 223
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket