Andre guder

du skal ikke ha andre guder enn meg

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.30 (27 terningkast.)

51 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Andre guder - du skal ikke ha andre guder enn meg

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norsk krim

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Jonny aner ikke hva som traff ham. Linda må ha trollbundet ham fullstendig. Hvorfor skulle han ellers ha blitt med henne på møtene i en vekkelsesmenighet styrt av den karismatiske predikanten Peter Isaksen? Jonny sluker Isaksens budskap, og Linda flytter snart inn hos ham. Sakte begynner tvilen å gnage i ham. Har Linda noe gående med Isaksen? Sjalusien vokser i Jonny, mens Linda stadig er ute i hemmelige ærender. Relasjonen går inn i en ond sirkel, og utgangen kan aldri bli god. Andre guder er en veldreid spenningsroman som på overraskende vis forteller om grådighet, sjalusi og hevnlyst.
Dekalogen er en serie bøker inspirert av De ti bud. Andre guder spiller på det første budet: Du skal ikke ha andre guder enn meg.
Jørgen Brekke (f. 1968) skriver krimromaner og ungdomsbøker. Han slo igjennom med et smell med Nådens omkrets i 2011. Den ble solgt til åtte land allerede før utgivelsen i Norge, og mottok Norlis debutantpris og Maurits Hansen-prisen - «Nytt blod» for beste krimdebut.
«Stramt komponert krimhistorie formidlet med leken eleganse og overskudd.»[Terningkast 5] Ole Jacob Hoel, Adresseavisa
«Brekke ser ut til å ha fått et kick av dette litt uforpliktende formatet, et frekt lite sidesprang fra arbeidet med de faste romanfigurene. Skrivingen er preget av gnist og overskudd, med fin flyt og gode observasjoner.»Ola Hegdal, NRK
«Denne velskrevne og overraskende kortromanen - eller langnovellen - tar for seg første bud og er omtalt som et "Metoo fra helvete".»[Terningkast 5] Cathrine Krøger, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788241950506

EAN 9788241950506

Genre Krim

Språk Bokmål

Sider 145

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 13 10 3 1 0

Bokomtaler

Har hørt om denne bokserien en stund.
En bok for hvert bud. Første: "Du skal ikke ha andre Guder enn meg". Dette ble en bra start. Jørgen Brekke har skrevet en bok med korte lettleste kapitler, som teller ned til en finale, men samtidig øker spenningen.
Denne boken har økt forventningen til neste bok i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første bok i en serie på ti inspirert av de ti bud.

Jonny treffer igjen Linda fra skolen. Før han vet ordet av det, blir han med henne til et vekkelsesmøte. Menigheten, Guds Bud, ledes av den karismatiske predikanten Peter Isaksen. Til Jonnys overraskelse, sluker han hvert ord Isaksen ytrer. Snart flytter Linda inn hos Jonny, men det blir ikke så rosenrødt som antatt. Isaksen er litt vel opptatt av Linda etter Jonnys smak. Kan det være noe mellom de to? Tvilen gnager, og Linda blir mer og mer hemmelighetsfull...

Lettlest med underliggende uhygge. Litt for lettbent etter min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende, velskrevet og annerledes spenningsroman, les gjerne mer her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende ny serie med forskjellige forfattere.

Jonny og Linda møtes tilfeldig etter mange år uten å ha sett hverandre, og gamle følelser blusser opp. Linda går fast til en menighet hvor Isaksen er predikant. Noe motvillig blir Jonny dit med henne en dag. Han er vant til å være for seg selv, siden han bor i skogen som en enstøing. Han har et sted der hvor han tilbringer dagene alene. Helt til Linda flytter inn. Jonny er kjent i strøket for at han havner på villspor av og til.

Ujevn forhold
Forholdet deres har sine oppturer og nedturer som i alle forhold, men Jonny føler seg ofte rastløs og minstenksom, da Linda bruker mye av tiden sin på å være i byen, men sier ikke hvor hun har vært, eller hva hun har gjort. Det gjør Jonny en smule paranoid. Er det noe mellom henne og denne Isaksen, eller gjør hun noe ulovlig? Kommer han til å følge etter henne, eller lære seg å stole på henne? Vil dette forholdet overleve, siden det består av mistenksomhet, hemmelighetsskremmerier og avstand, selv om de bor i samme hus?

Dette er en bok som det ikke er så mye å si om, siden det er en bok på bare 146 sider. Det er første bok i en serie som er inspirert av De ti bud. De to neste bøkene som jeg vet om i skrivende stund er, Min sønn av Arne Svingen og Sannheten av Knut Nærum. Det skal bli spennende å se hvem andre som bidrar i denne serien. Andre guder av Jørgen Brekke er første bok ut med godt førsteuttrykk. Har lest noen få bøker av Brekke tidligere: Alle kan drepe og Avgrunnsblikk, og jeg liker denne best av ham så langt. Til tross for at dette er en kort bok, får han frem karakterene bedre i denne, stemningen og historien hadde også noe kryptisk over seg. Selv om slutten var forutsigbar, ødela det ikke spenningen og fortellerstemmen hadde noe Roald Dahl lignende i seg. Man venter det verste mens man leser, samtidig var dette en "gøy" bok å lese. Gøy er ikke akkurat det riktige ordet å bruke, men man blir underholdt. Det er bare det jeg mener og man blir godt kjent med karakterene, noe som er godt gjort med tanke på at historien også er litt begrenset.

Kryptisk stemning
Det jeg likte best med denne lille boka, er oppbygningen som vandrer litt frem og tilbake, og alt består av bruddstykker. Det føles litt sånn. Siden boka er begrenset, får man jo ikke mye bakgrunnshistorier som i de større bøkene, men likevel kommer karakterene skikkelig frem, og likte også vekslingen mellom Jonny og Lindas perspektiv, slik at man får sett ting fra forskjellige vinkler, og gjør det hele mer ekte. En alvorlig og litt annerledes bok om sjalusi.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg er nykter som en saksbehandler på NAV.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
 • "Kriminell" av Eirik Husby Sæther
 • "Ett blod" av Atle Nielsen
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Jenta i den grønne kjolen" av Derek B. Miller
 • "Be aldri om nåde" av Martin Österdahl
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "Sjelenes brønn" av Ørjan N. Karlsson
Alle bokanbefalinger for dette verket