Mellom planeter

av (forfatter) og Sigbjørn Lilleeng (illustratør).

Jippi forl. 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.88 (8 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Astrid Terese Bjorland Skjeggeruds eksemplar av Mellom planeter

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Tegneserier

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvordan forholde seg til omverdenen, sine medmennesker og de situasjonene man havner i? I Mellom planeter foregår livet på et romskip der menneskene heller reiser fra noe fremfor å reise til noe. Hovedpersonen Mikael arbeider med vedlikehold på skipet. Gjennom sitt arbeide oppdager han at ikke alt er som det bør være med fartøyet. Og vi bringes med på en reise både mellom planeter og inn i en formørket sjel.
Sigbjørn Lilleeng har tidligere vunnet både Kulturdepartementets tegneseriepris og Sproingprisen for sine serier. Tidligere er han mest kjent for seriene Nebelgrad Blues og Generator tillegg til de tre bøkene Apefjes som han lager sammen med Tor Erling Naas.

Bokdetaljer

Forlag Jippi forl.

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788292226643

EAN 9788292226643

Genre Science fiction

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 3 0 0

Bokomtaler

Veldig artig tegneserie om et romskip i det installere rom. Det er et gammelt skip med mange feil og bisarre hendelser. Anbefales som e t artig mellomspill til de 3-400 s. lange sci-fi bøkene

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke forvent episke romeventyr
Ikke forvent fantastisk teknologi.
Ikke forvent eksotiske planetlandskap
Ikke forvent noenting.

Slik står det på vaskeseddelen til Sigbjørn Lilleengs science fiction-historie «Mellom Planeter». Det kan virke som om tegneserieskaperen ønsker å snakke ned sitt eget verk, men egentlig er det mer et manifest, en reduksjon av virkemidlene som er ment å fremheve historien, litt som de danske dogmefilmene fra tidlig 2000-tall.

Vi befinner oss et stykke inn i fremtiden, stedet er romskipet Munki, på tokt ute i verdensrommet på oppdrag av Europen Space Org. Hovedpersonen, en ung mann og døgenikt ved navn Mikael, har meldt seg frivillig til å være med på reisen.

Mikael jobber på gølvet med vedlikehold, og virker vel egentlig bare sånn passelig interessert. Samtidig roter han det til i kjærlighetslivet, der han streber for å nå gjennom hos offiseren Heidi mens en annen kvinne, Jeane, streber for å nå inn til ham. Hvordan løser han dette?

Livet om bord på Munki beskrives som lettere miserabelt, i et skittent og falleferdig romskip infestert av rotter og med et oksygengivende tre som bare vokser seg større og større. Det er langt fra de striglete og glattskurte flatene vi kjenner fra de science fiction-universene vi som regel blir kjent med via kino og i tv-serier, men det er minst like fascinerende og spennende som disse.

Spørsmålet er om vedlikeholdsavdelingen på romskipet Munki har det som skal til for å redde det, så lenge selve fundamentet er råttent? «Mellom planeter» kan leses som en spennende historie i seg selv, men metaforene fra det virkelige liv er tydelige og umulige å ikke få øye på.

Tegningene er detaljerte og uttrykksfulle, Sigbjørn Lilleeng tilhører eliten blant norske tegneserieskapere som jobber med lange tegneseriefortellinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Trigrammaton" av Kristian Hammerstad
  • "Nedzus lykter" av Rui Tenreiro
  • "Generator" av Sigbjørn Lilleeng
  • "Moderator" av Flu Hartberg
  • "Trusselen fra dypet" av Kristian Landmark
  • "Out of the Deep Woods (Sweet Tooth)" av Jeff Lemire
  • "Goliat" av Tom Gauld
  • "Bevegelsen - det andre stedet" av John Ajvide Lindqvist
  • "Gelé" av Ida Eva Neverdahl
  • "Veslemøy" av Vantina
  • "Nagel" av Sigbjørn Lilleeng
  • "Motpaven" av Robert Rankin
Alle bokanbefalinger for dette verket