Overleve på naturens vilkår

av (forfatter) og Harry Sepp (forfatter).

Damm 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (3 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

aneasconas eksemplar av Overleve på naturens vilkår

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Jakt- og friluftsliv

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Å overleve på naturens vilkår handler ikke bare om kunsten å tenne bål uten fyrstikker.

I denne boka beskrives hva som skal til for å håndtere en nødsituasjon, og den gir svar på hvilke planter man kan spise, hvordan man best lager ly og hvordan man reagerer psykisk i en nødssituasjon.


Om vinteren kan en ulykke være spesielt alvorlig, og en nødssituasjon kan oppstå når som helst. Både på skituren eller når bilen stopper i ødemarka kreves det spesielle kunnskaper; og boka vier stor plass til hvordan man må innrette seg i kulde og snø.


Dette er en komplett håndbok for friluftssikkerhet året rundt.


Oversatt av Jan-Tore Egge.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788251781602

EAN 9788251781602

Språk Bokmål

Sider 188

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Fugler
I nødssituasjoner kan fuglene utgjøre en viktig matkilde til alle årstider. Om våren kan eggene sankes.
Samtlige arter kan spises, men enkelte er mindre egnet som føde pga. seigt kjøtt eller parasitter.
Særlig voksne måke- og kråkefugler, som skjærer, kråker, kaier og råker, bør unngås. De har seigt kjøtt som krever opptil 5-6 timers koking. Måker er også mellomverter for en rekke parasitter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Turer med trøkk" av Lars Monsen
  • "Med fiskestang og svartkjele - hva villmarka lærte meg" av Lars Monsen
  • "Nordkalotten 365 - 8 villmarkseventyr" av Lars Monsen
  • "Villmarksboka - utstyr, feltkunnskap og overlevelsesteknikk" av Lars Monsen
  • "Til fots gjennom Alaska" av Lars Monsen
  • "Norge på langs - ett år på vandring i villmarka" av Lars Monsen
  • "Hel ved - alt om hogging, stabling og tørking - og vedfyringens sjel" av Lars Mytting
  • "Ansikt til ansikt - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
  • "Hyttebok frå helvete" av Are Kalvø
  • "Pelsjegerliv blant Nord-Canadas indianere" av Helge Ingstad
  • "En sjøens helt - Skytteren : roman" av Jon Michelet
  • "Skriften på veggen" av Gunnar Staalesen
Alle bokanbefalinger for dette verket