Klima antiklimaks

hvordan grønn gruppetenkning tok livet av fornuften

sakprosa om massehysteri

av (forfatter).

Document forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Tore Halsas eksemplar av Klima antiklimaks - hvordan grønn gruppetenkning tok livet av fornuften

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske romaner

Lesedato

2020

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

For første gang i Norge lanseres en bok som gransker hele klimafeltet i et kritisk lys.

Forfatteren påviser hvordan klimasaken gjennom årenes løp har forvandlet seg fra et faglig omdiskutert miljøspørsmål til et irrasjonelt massehysteri med enorme politiske og økonomiske konsekvenser - samt en tvungen konsensus som bryter med grunnleggende intellektuelle standarder.

Det finnes ingen klimakrise, fastslår Kent Andersen, og de uunngåelig forgjeves forsøkene på å hanskes med den innbilte krisen, baner veien for en kolossal svindeløkonomi som beriker en mektig klimalobby på vanlige borgeres bekostning.

«Klima Antiklimaks» er skrevet i en populær og hardtslående stil som tar sikte på å forklare klimafeltet for et bredt publikum.

Bokdetaljer

Forlag Document forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788275192309

EAN 9788275192309

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 349

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Antagelig den viktigste boka i året 2020. Burde leses av alle som ønsker å forstå hva som foregår. Boka handler egentlig ikke så mye om klima. Mere om massehysteri, manipulering og politisk renkespill.
Min oppfordring er, les boka, og gjør deg opp din egen mening.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boka er for folk som liker å tro at menneskene ikke har noen påvirkning på jorda, og som derfor innbiller seg at mennesker heller ikke har ansvar for jordas tilstand som sådan. Jeg har bakgrunn i både biologi og fysikk, noe forfatteren ikke har. Jeg har lyst til å påpeke at vitenskapen er selvkorrigerende, og at det gjennom historien har vist seg at man burde basere sine valg, og sin teknologi, på grunnlag som kan bevises gjennom eksperimenter og vitenskapelige data som kan etterprøves. Til motsetning er boka fylt av analogier, noe som dessverre ikke er veldig vitenskapelig.

Om noen er i tvil om den situasjonen vi som jordboere er i, håper jeg dere tar dere tid til litt sunn tvil og ettertanke, noe det faktisk er mye rom for i vitenskapen. Vi har kommet dit vi er i dag pga. prøving og feiling, og veit du hva, en bil kan frakte deg til A til B pga. vitenskap. Det handler ikke om hva du tror eller ei, bilens motor er basert på termodynamiske prinsipper om forbrenning og bruk av stempler som mekanikk. Hva vi velger å gjøre med vitenskapen, er derimot helt opp til oss. Som f.eks. å bruke sykkel, eller spise mer plantebasert, rett og slett fordi det både er bra for oss, og planeten.

Nå syns jeg ikke noe om å stemple de som mener noe annet enn meg som klovner, så jeg må anta at de rett og slett ikke har satt seg ordentlig inn i emnet, og lider av Dunning Kruger effekten. Jeg kan anbefale god kildekritisk tenkning, for de som ikke har vitenskapelig bakgrunn. I tillegg kan man jo minne seg selv på at alt vi omgir oss med i dag er et resultat av vitenskap, innovasjon og teknologi, både på godt og vondt. Jeg håper at vi en dag kommer dit at vi legger fra oss tanken om uendelig vekst og forbruk. Tross alt, er planeten et sandkorn av liv i et ellers ganske dødt univers. Det er noe å være takknemlig over!

De siste årene har det vært mange som har tatt til orde for eller mot at menneskeskapte klimaendringer eksisterer.

Enkelte hevder at forskere har konkludert med at det ikke eksisterer, men om man skal forholde seg til virkeligheten så kan man jo lese seg opp litt. 97 prosent av forskere mener det er nok bevis til å konkludere at mennesker påvirker klimaet og miljøet (1). I bunn og grunn burde dette følge av ren logikk, men det finnes altså beviser, for de som må ha empirisk bevis (2). De er der.
Jeg mener det er helt greit å være skeptisk, og at det er ofte lurt å stille kritiske spørsmål, men tviler man i dag på om fly virkelig kan lette, eller om elektrisitet vil lyse opp rommene våre, eller om vaksiner og medisiner noen ganger er nødvendig for å gjøre oss friske?
Vitenskap fungerer, man trenger ikke tro på den for at den vitenskapelige metoden fører til svar. Enten man liker dem eller ikke.

Omstilling kan være vanskelig, men det kan være nødvendig, om vi skal ha nok ressurser til å leve fredelig sammen i fremtiden.

\
Here is some sites for those who doesn't "believe" in climate change. Science is not a question of belief, it is a matter of reality, or at least how close we can get to understand it. If the scientific method is used, it should give valid answers, wether you like them or not, and consensus is that most researches (over 90%) (1) agree in the evidence (2) for human made climate change .
For de som kan engelsk, sjekk ut NASA sine sider:
(1) https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/
(2) https://climate.nasa.gov/evidence/.
For de som vil lese på norsk,
(1)https://forskning.no/.../er-97-prosent-av.../1302695
(2) https://www.bjerknes.uib.no/faktasider

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Klimaet gjør som det vil, uansett hva vi gjør. Det har endret seg etter naturlige svingninger de siste 10.000 årene, og ingenting tilsier at disse naturlige driverne har opphørt. Ingenting tilsier heller at våre CO2-utslipp, som tross alt er svært marginale i forhold til atmosfæren som helhet, overstyrer disse naturlige variasjonene. Klimatiltak kan derfor ikke stoppe global oppvarming, og kan ikke stabilisere klimaet. Det er bare tøv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er man i tvil om hva som styrer klimaet på jorden, så er det jo bare å tenke seg hva som skjer hvis solen slukner, eller dobler utstrålingen, så har man svaret på det. Solen lager jordens klima. Den styrer alt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mot nasjonalt sammenbrudd - Norge i masseinnvandringens tid" av Halvor Fosli
  • "Det internasjonale gjennombruddet - fra ettpartistat til flerkulturell stat" av Terje Tvedt
  • "Islam - den 11. landeplage" av Hege Storhaug
  • "Slakteren" av Øystein Wiik
  • "Byens spor - Ewald og Maj" av Lars Saabye Christensen
  • "Luftslottet som sprengtes" av Stieg Larsson
  • "Jenta som lekte med ilden" av Stieg Larsson
  • "Stieg Larssons Menn som hater kvinner - bok 1" av Stieg Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket