The world according to Bob

av (forfatter).

2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (56 terningkast.)

132 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

TEGNESTUDIEs eksemplar av The world according to Bob

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

INSPIRASJON: virkelig

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

'Since Bob has appeared, I've made huge strides in my life. For more than a decade I was a homeless drug addict. I was lost to the world and had forgotten what was important in life. Now I've got myself back on my two feet, but as I put the past behind me, I'm still stepping unsteadily into the future. I still need help in the right direction. Bob is always there to offer guidance and friendship.' James and his street cat Bob have been on a remarkable journey together. In the years since their story ended in the bestselling A STREET CAT NAMED BOB James, with Bob's help, has begun to find his way back to the real world. Almost every day, Bob provides moments of intelligence, bravery and humour, at the same time opening his human friend's eyes to important truths about friendship, loyalty, trust - and the meaning of happiness. In the continuing tale of their life together James shows the many ways in which Bob has been his protector and guardian angel through times of illness, hardship, even life-threatening danger. As they high five together for their crowds of admirers, James knows that the tricks he's taught Bob are nothing compared to the lessons he's learnt from his street-wise cat.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9781444777567

EAN 9781444777567

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted London

Omtalt person James Bowen

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 23 18 2 0 0

Bokomtaler

smelter helt over Bob jeg, herlig rørende bok om katten Bob og kompisen James.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest denne fortsettelsen er jeg fremdeles like begeistret over katten Bobs magiske påvirkning på mennesket James. Slik som James og Bob trenger hverandre, så drister jeg meg til å påstå at verden også trenger dem og deres historie.
Den minner oss om at livene til hver og en av oss er så forskjellige, og at alle har vi noe å lære av andres opplevelser, både for å utvikle respekt og empati.
På et lett forståelig og usminket språk får vi et innblikk i både gleder og utfordringer dette nye livet innebærer for James og hans firbente livredder.
Leseren får innblikk i James og hans indre og ytre bestrebelser for å klare hverdagen, og hvordan Bob er delaktig i denne prosessen, som motivator og omsorgskrever.
En hjertevarmer av en bok som anbefales som koselig høstlesning, mens mørket banker lett på ruta utenfor og sofakroken roper etter selskap.
Terningkast 5, ikke for språklige, sjeldne fioler, men for undringen, ettertanken og det gripende i det faktum at kjærligheten er størst av alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble nesten litt rørt jeg, Bob er virkelig en fantastisk katt, og Bowen er så heldig som har han! Jeg misunner ham nesten!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker Bob og jeg liker James. Jeg heier på dem. En herlig blanding av humor, alvor, livet på det tøffeste og masse kjærlighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok som detaljert beskriver en narkomans hverdag

En følelsesladd bok som får en til å gå inn i livet til en som er på vei ut av rusen, med god hjelp fra den unike katten Bob som kom inn i livet til David i forrige bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De to bøkene jeg har lest om bob var temmelig like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg visste godt at jeg var heldig også på et dypere plan. Et gammelt ordtak sier at en klok mann sørger ikke over det han mangler, men er takknemlig for de godene han har.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg var over 30 år gammel. De aller fleste menn på min alder hadde jobb og bil, hus og pensjonsforsikring, kanskje til og med en kone og et par barn. Jeg hadde ingen av delene. På en måte ønsket jeg meg det heller ikke, når sant skal sies. Men jeg lengtet etter tryggheten som fulgte med noen av disse tingene. Jeg var inderlig lei av å være på gata uten fast arbeid. Og jeg var inderlig lei av å bli ydmyket av folk som manglet enhver forståelse - og noen ganger også medfølelse - for det livet jeg var nødt til å leve.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ansvaret for å passe Bob hadde til de grader vært en positiv kraft i livet mitt, men jeg måtte skjerpe meg for å leve opp til det. Han var ingen deltidsjobb der jeg kunne stemple inn når jeg var i humør til det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis man kunne krysse menneske med katt, ville det forbedre mennesket, men forringe katten.
( Sitat Mark Twain)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke ofte man ser rødgule katter på sykkel i full fart nedover en bakke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke hatt mange læremestre i livet, og jeg har avvist de få velmenende menneskene som har forsøkt å gi meg råd eller rettlede meg. Jeg visste alltid best selv, det var i hvert fall det jeg innbilte meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som vanlig spurte pappa om jeg var "frisk", noe jeg bestandig oppfattet som en kode for "er du fortsatt rusfri?". "Jeg har det bra", svarte jeg. "Jeg fant en fyr som falt død om utenfor leiligheten min for en stund siden. Det ga meg en skikkelig støkk." Han så forferdet ut. Han visste ingenting om rusmiljøet og hvordan det fungerte, og i likhet med mange menn i sin generasjon var han litt redd det, for å si det som det er. Jeg tror det er grunnen til at han aldri virkelig innså hvor alvorlig situasjonen var da jeg var på mitt dårligste i herointiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lettere sagt enn gjort å ta blodprøve av en tidligere heroinavhengig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sannheten var jo at jeg ikke hadde så mange venner. ...
... I de verste periodene mine som rusavhengig bodde jeg på herberger der hvem som helst når som helst kunne finne på å rane en for alt en eide. Selv når en sov. Så jeg var blitt veldig vaktsom. Det var trist, men til en viss grad føler jeg det fortsatt sånn. ...
Så mens jeg iakttok Bob og Gillian, var det en del av meg som ønsket at livet mitt også kunne være like enkelt og oppriktig som hans. Han møtte henne i uvante omgivelser, men oppfattet med en gang at hun var å stole på. Jeg var klar over at det ikke kom til å bli enkelt, men jeg burde oftere prøve å gjøre som ham. Jeg burde ta sjansen på å stole på noen. Men for å klare det måtte jeg endre på livet mitt. Jeg var nødt til å komme meg bort fra gata.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bursdager hadde sjelden vært en anledning til feiring i livet mitt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En gave fra Bob" av James Bowen
 • "Da Fraser møtte Billy - den hjemløse katten som forandret livet til en liten gutt" av Louise Booth
 • "Petter uteligger - en fortelling fra gata" av Petter Nyquist
 • "Kranvriderne" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Knut - nobody's baby" av Unni Lindell
 • "Den beste sommeren - en bok om glede, søskenkjærlighet og om å leve på lånt tid" av Emilia Polbratek
 • "Mannen og katten - en kjærlighetshistorie" av Nils Uddenberg
 • "Høyt henger de og søte er de" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Ikke si det til noen - historien om et barn, ei bygd og en ordfører" av Jon Gangdal
 • "Akuttbjellen" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Steinhimmelen" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Ved stupet - roman" av Lori Lansens
Alle bokanbefalinger for dette verket