Ingen lesedato
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Agnes Løv, en kvinne i midten av tredveårene, befinner seg i en fremmed by for å gjøre ferdig en avhandling. På reisen dit treffer hun 21 år gamle Carla. Parallelt med de anskuelser og innsikter hovedpersonen selv gir til kjenne, gir romanen mulighet til å observere de selvmotsigelsene som fyller en tilsynelatende nøktern og veloverveid tilværelse.
Omtale fra forlaget
I Krysantemum følger vi Agnes Løv, en kvinne i midten av tredveårene, som befinner seg i en fremmed by for å gjøre ferdig en avhandling. Parallelt med de anskuelser og innsikter hovedpersonen selv gir til kjenne, gir romanen rikelig mulighet til å observere de selvmotsigelsene som fyller en tilsynelatende nøktern og veloverveid tilværelse. Krysantemum er en inntagende og stilistisk leken roman, en fortettet og åpen fortelling, og samtidig et elegant stykke litteratur med forvandling og hengivelse som motiver.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788249506620
EAN 9788249506620
Språk Bokmål
Sider 239
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Riksmålsprisen. Voksen 2009 Riksmålsforbundets litteraturpris 2009
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Hadde vi kastet terninger, ville Rune Christiansen fått en sekser. Ja, en sjuer", skriver Krøger i Dagladet. Brenner og bøkene fristet også lesere til å lete fram denne romanen. Derfor: Jeg hadde så lyst til å elske denne boken! Men det gjør jeg ikke. Jeg har ikke lyst å kaste terninger, heller, for jeg kan ikke påstå den er dårlig, bare så fjern og full av LEDE. Den kvinnelige hovedpersonen er litt som Hustvedts protagonist i Sommeren uten menn: Som en kvinne av en annen art enn kvinne, uten gjenkjenningsverdi i alle fall for undertegnede. Jeg klarer heller ikke å fri meg fra at den er skrevet for eliten, med namedropping som ikke har annen funksjon enn å holde leseren på avstand hvis han/hun ikke har den rette bakgrunnen: "Visste Agnes at Roland Barthes døde etter å ha blitt påkjørt av en bil? Stemte det at Daphne du Maurier hadde et forhold til skuespilleren Gertrude Lawrence? Var Robson Walser virkelig så forrykt at han hørte stemmer" (s. 108). Jeg har lest og liker Roland Barthes, men finner ikke denne jeg-vet-om-alle-disse-menneskene interessant. Som du skjønner; denne boken irriterte meg.
Jeg har forstått at mange har lovprist denne romanen, men selv forstår jeg ikke hvorfor. Den fikk meg bare til å føle meg uintelligent, og nå som jeg skriver dette, kjenner jeg meg slem.
Da han endelig satte seg, spurte hun om han hadde begge sine foreldre i behold, ja hun brukte det uttrykket; "i behold", et uttrykk som hun i det samme det var uttalt syntes var pussig, aparte, og da han ristet på hodet til svar, var hun så opptatt med å finne en annen formulering at hun måtte ta seg sammen for å huske hva det var hun faktisk hadde spurt ham om.
I biblioteket har vi bokkafé minimum én onsdag i måneden. Det er gjerne én av oss bibliotekarer som presenterer en bok, evt. et forfatterskap eller noen av forfatterens bøker. Hvilken forfatter/ bok er ikke annonsert på forhånd.