Malamanderen

av (forfatter), Thomas Taylor (illustratør) og Merete Franz (oversetter).

Solum Bokvennen 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.30 (10 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Cathrine Marie Hansens eksemplar av Malamanderen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barn og ungdom

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Det er vinter i den lille kystbyen Illevik. Tåka ligger tykk, og sjøsprøyten står rundt veggene på Grand Hotell Nautilus. Nede i hotellets lune kjeller sitter hotellets hittegodsforvalter, tolv år gamle Herbert Lemon, foran peisen. Han skal snart få uventet besøk: Violet Parma, en uredd jente på hans egen alder, kommer plutselig klatrende inn gjennom kjellervinduet på hittegodskontoret. Violets foreldre har vært sporløst forsvunnet siden hun overnattet med dem på hotellet som liten, og hun er overbevist om at Herbert er den eneste som kan finne dem igjen. Problemet er bare at Violet forfølges av en skummel mann med en krok til hånd. Og alt tyder på at sagnet om Malamanderen, monsteret som kan gjøre drømmer til virkelighet, er sant ...

Malamanderen er en eventyrlig og overnaturlig historie full av fargerike og egenrådige karakterer. Boken er den første boken i Thomas Taylors serie om mysteriene i Illevik. Serien har gjort stor suksess internasjonalt og blir i disse dager filmatisert av Sony Pictures.

Boken er oversatt av Merete Franz.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788256024285

EAN 9788256024285

Serie Et Illevik-mysterium (1)

Genre Fantasy Spenning

Språk Bokmål

Sider 306

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 1 3 0 0

Bokomtaler

Opninga er suveren: "Du har nok vært i Illevik, du visste det bare ikke." Det er lite eg blir gladare av i bokverda enn ein tekst som dreg meg til seg frå første setning. "Malamanderen" med serietittelen "Et Illevik-mysterium" gjer det.

Fantasy for barn har ofte element frå annan fantasy for barn. I "Malamanderen" er både ting som blir valt for deg og namn som ikkje skal nemnast, som eg kan kjenne igjen frå (blant andre) Harry Potter-bøkene. Likevel er Illevik-universet herleg eigenarta, og sluker (i alle fall denne) lesaren, og gjer sitt til at annan litteratur blir gløymt ganske raskt.

Ulikt andre fantasi-bøker eg har lese, er denne skriven som ei eg-forteljing. Det skaper her eit nærare, ærlegare og meir tillitsfullt forhold mellom lesaren og forteljinga, tykkjer eg.

Ein litt redd (men likevel etterkvart modig) gut, Herbert Lemon, og ei ganske modig jente, Violet Parma, finn kvarandre og går i lag om å finne ut av mystiske hendingar i Illevik-historia. Dette hadde vore gull nok i seg sjølv, vil eg tru, men kopla med reseptkort frå Illevik bokapotek, blir det alt ein bokelskar kan ønske seg, sjølv om bokelskaren er 48, og boka eigentleg er skriven for barn i mellomtrinnsalderen. Eg gler meg til neste bok i serien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Du vet at folk går til legen for å få medisiner? [...] Dette er det samme, bare med bøker. Historiene er medisinene, om du skjønner."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Dette er boken havapen har valgt ut til deg. Kanskje ikke boken du ville ha, eller den du hadde forventet, men mest sannsynlig den boken du trenger."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Skyggeånden" av Thomas Taylor
 • "Pax" av Sara Pennypacker
 • "Gargantis" av Thomas Taylor
 • "Regnbuesommer" av Camilla Otterlei
 • "Et kyss til jul" av Mari Grydeland
 • "Min magiske mamma og meg" av Sophie Kinsella
 • "Jenny Fender" av Heidi Marie Vestrheim
 • "Håndball eller helvete" av Johanne Scheen Jahnsen
 • "Olava og reisen til verdens ende" av Robin Boyden
 • "Må. Ha. Katt!" av Ellen Sofie Lauritzen
 • "Hundehelten" av Hilde Lysiak
 • "De dødes natt" av Monika Steinholm
Alle bokanbefalinger for dette verket