Hummus & granateple

mat fra Tyrkia og Midtøsten

av (forfatter) og Bahar Kitapcı (foto).

Cappelen Damm 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.20 (5 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Mona Hagens eksemplar av Hummus & granateple - mat fra Tyrkia og Midtøsten

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

Kokebøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hummus og granateple er en inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Mat med de herligste krydderdufter og smak. De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter – det er jo en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i hvordan rettene ble til. De fleste av oppskriftene i boken er klassisk hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Dette er mat som er enkel å lage, og godt tilpasset et moderne liv. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene. Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og ble kåret til beste nisjeblogger i 2016. Juryens begrunnelse for å gi Et kjøkken i Istanbul prisen: «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.» Og dette følger Vidar opp i denne boken. Med på laget er fotografen Bahar Kitapci, hun er en av Tyrkias ledende matstylister og -fotograf. «Ikke bare er det tyrkiske kjøkkenet en inspirerende, variert og forholdsvis enkel måte å tilnærme seg det rike tilfanget av retter fra Midtøsten, Vidar er også en formidler som evner å formidle autentisk mat på en måte som gjør at man får lyst til å prøve det hjemme.» – Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788202565022

EAN 9788202565022

Språk Bokmål

Sider 247

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Kunsten å miste" av Alice Zeniter
  • "En ulastelig mann" av Jane Gardam
  • "Hvite hester" av Alice Hoffman
  • "Yacoubian-bygningen" av Alaa Al Aswany
  • "Jeg foreslår at vi våkner - roman" av Beate Grimsrud
  • "Løpe ulv" av Kerstin Ekman
  • "Fyrstene av Finntjern - roman" av Lars Elling
  • "Svikne dagar - roman" av Elena Ferrante
  • "Alberte og Jakob" av Cora Sandel
  • "Det åttende livet (til Brilka)" av Nino Haratischwili
  • "Dødevaskeren" av Sara Omar
  • "Unge Werthers lidelser" av Johann Wolfgang von Goethe
Alle bokanbefalinger for dette verket