Disippelen

av (forfatter) og Hans Bekkemellem (forfatter).

Kolofon 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Lars-Petter Medjes eksemplar av Disippelen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Søker du en leseopplevelse utenom det vanlige, full av svart humor, dystopiske miljøskildringer og bisarre karakterer? I så fall: Da er dette boken for deg!

Etter å ha fått sparken, lever Olve et nøkternt og tungsinnet liv som privatetterforsker, alkoholiker og ufrivillig dumpster diver, da fortiden bokstavelig talt banker på døren. Utenfor står nemlig Tiril, hans gamle sjef og vil ha ham tilbake i politiet.

En seriemorder er løs i hovedstaden, og Olve blir nok en gang etterforskeren politiet trenger, men ikke vil ha. Selv om de fleste jobber imot ham, skyr han ingen midler for å jakte den mystiske .loddselgeren", en karakter som holder hovedstaden i et klamt grep. På sin elleville ferd støter Olve på et bredt utvalg fargerike karakterer, bisarre hendelser og et Oslo du garantert aldri har sett maken til. For i en by hvor korrupsjon og vanstyre eser ut som en kreftsvulst, og hvor Borgermesterens skygge breier seg ut over staden som et tykt teppe, eksisterer ingen grenser for hva som kan skje.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788230023464

EAN 9788230023464

Genre Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 313

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 3 0 0 0

Bokomtaler

Dette er en historie full av svart humor og klisjeer! Og dette med klisjeer er så fremtredende at jeg regner med det er bevisst fra forfatterne. Selve historien er troverdig og bygges opp på en bra måte. Det er alvorlige hendelser og ekte krim, selv om det som nevnt er en del svart humor. For min del kunne man hatt mindre talespråk i det skrevne språket. Men tror kanskje dette handler om at det skal være litt annerledes. For mange vil det sikkert funke bra. Mens jeg leste, følte jeg veldig sterkt at dette kunne vært en tegneserie for voksne. Vet ikke hvorfor.. men den var Roger Rabbit samtidig som den var ekte, på et vis. Artig lesning! (Nb! Leseeksemplar tilsendt av forfatterne.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk denne boken til min bursdag av mine svigerforeldre. Ettersom jeg leser mye bøker på nattevakter, er bokgaver alltid velkomne. Jeg må innrømme at jeg leste mange andre bøker før denne. Men en kveld i slutten av mai, ble den med i baggen.
Både cover og bakside fenget interessen og ga meg en litt forventningsfull følelse. Plottet er spennende, fengende, morsomt og tankevekkende. Kapitteloverskriftene er fantastiske. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg brøt ut i høy latter. Spenningskurvene kommer og går. Slutten er av en annen verden, og jeg ble sittende å gape av undring. Hvor tar de det fra? Jeg mistenker at forfatterne har lest seg opp på temaer rundt psykisk helse, for jeg fant ingen ting å "ta" dem på. Selv om ikke all handling er like relevant for plottet, blir vi med på små utflukter undervis. Personlige gjøremål og hverdagsproblemer. Men vi blir også belønnet. Forfatterne bruker et lett, lekent og spennende språk. De krydrer det hele med gamle ord og "utdødde fraser". Det treffer godt. (Mange av dagens bøker er skrevet med et tilgjort avansert språk, flust av "universitetsord". Det virket ofte mot sin hensikt.) Noe annet jeg fant forfriskende, var bruken av adjektiver. Det er en god del miljø og personskildringer i boken. Men også karakterenes refleksjoner over ting og tang. Alt er gjort på en god måte. Det er ikke noe problem å se for seg karakterer og miljø. (Her mener jeg dagens litteratur ofte beveger seg i motsatt retning. Tekstene har det med å bli for trimmet og beskjært. Det gir en blass verden.) Handlingen i boken er satt til en litt rar alternativ virkelighet, der forfallet er påfallende. Karakterene lever sine liv med dette som bakteppe. Dette gir forfatterne et enormt handlingsrom når det kommer til innhold. De trenger ikke ta hensyn. Vi møter mange bisarre hendelser og karakterer. Sekvensen med Aker brygge, var for meg strålende. En annen sekvens er i fra doen på en fotballstadion. Det var så ut av en annen verden at jeg fikk hosteanfall og spyttet kaffen utover bordet. Karakterene er strålende fremstilt. Språket til hver enkelt er skreddersydd, og ingen er A4. Hver enkelt er der for en grunn og de har en funksjon. Jeg så flere påskekrimmer i år. Felles for dem alle var oppbyggende og feilfrie partnere, som var med på å løse saken. Men i denne boken har hovedpersonen <ekte> venner. Venner som gjør feil, slunter unna, stjeler, banner, lyver og drikker. Han har venner som sitter i passasjersetet og stumper sneipen i kasettspilleren på bilen og smikker den videre ned på gulvet. (Noe jeg vagt husker min egen far gjorde da jeg var liten.) Og hovedpersonen gjør det samme. Hovedpersonen er tverr, manipulerende, tyvaktig, vanskelig, brysk, plaget, men også omtenksom, morsom, humoristisk og verdens mest solide venn. Først fremstår han kanskje som en drittsekk. Men etter hvert får jeg både forståelse og medynk. Det siste jeg vil nevne, er små hint gjennom boken. Små observasjoner og blaff. Plutselig legger en merke til at det danner en helhet og svar på spørsmål som fort kan gå en hus forbi. Jeg håper på en oppfølger, for dette bør bli en serie.</ekte>

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket