Den dedikerte begravelsesagenten

roman

av (forfatter).

Juritzen forlag 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.03 (37 terningkast.)

75 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Thina Nordtveits eksemplar av Den dedikerte begravelsesagenten - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

«Jeg kommer til å bli den beste medarbeideren du noen gang har hatt, Berger Wulff. Jeg skal bære kister som en mann, tenne lys som en prest og trøste pårørende som en terapeut.»

Irma Dahl er ivrig telefonvakt hos Kirkens SOS og lengter etter å få en «storfisk» på kroken - en ekte selvmordskandidat. Men folk ringer mest for å småprate. Til Irmas enorme irritasjon. Når den virkelige selvmordskandidaten lar vente på seg, søker Irma jobb i Wulffs begravelsesbyrå.
Endelig er hun der hun hører hjemme. Hun begynner med styrketrening for å bli bedre til å bære kister, bruker fritiden på ekstra kundepleie og spionerer på konkurrenten som hun mistenker lurer kundene sine.
«Den dedikerte begravelsesagenten» er en fortelling om en dødsivrig kvinne, en angrende eksmann og ganske mange lik.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788282058803

EAN 9788282058803

Serie Irma Dahl (1)

Omtalt sted Drammen

Språk Bokmål

Sider 327

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 17 9 1 0

Bokomtaler

Humor blandet med alvor ...

En hovedkarakter med et annerledes perspektiv på livet
Irma Dahl er ingen vanlig kvinne. Hun er morbid og søker det andre styrer unna. Hun jobber foreløpig som telefonvakt hos Kirkens SOS hvor hun prater med folk som ringer for å lufte sine problemer. Den jobben blir ikke som hun hadde håpet på og de rundt henne blir sjokkerte og vantro over hennes uttalelser. Irma vil nemlig at noen med virkelige selvmordstanker skal ringe henne, men det skjer ikke, og det kjeder henne. Ved en tilfeldighet finner hun seg en ny jobb og blir begravelsesagent hos Wulffs begravelsesbyrå, noe som er ypperlig for henne. Hun må sjonglere sin nye jobb, rollen som mor og dele på sønnen (som har lett for å skjemmes over henne) med barnefaren som ikke lenger bor sammen med henne. Hun har gått over streken med ting før, som har satt familien på prøve og hun må stadig bevise for sin tidligere mann at hun er egnet som mor, og at hun også tar ansvar for seg selv. Hennes nye jobb som bregravelsesagent byr på sine utfordringer og hun må gjøre så godt hun kan å være både mor samtidig som hun prøver å passe inn i omgivelsene uten å ødelegge for seg.Vil hun noen gang lykkes med det hun gjør og finne seg til rette i livet?

Dette er en spesiell bok på mange måter. Det har blitt gitt ut en del humorbøker tidligere, blant annet Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson, men det er ikke mange humorbøker som er blitt utgitt av den mørke sorten. Derfor er Irma Dahl (Den dedikerte begravelsesagenten), mer spesiell enn andre humorbøker fordi den er ikke bare full av sarkasme, men har også en dose av mørk humor. En mørk humor som lett kan misforstås av andre. Irma minner litt om meg. Vi har begge en mørk og noe drøy humor selv om vi ikke mener noe vondt med det. Noen har mer galgenhumor enn andre. Sånn er det bare.

Humoren blir oppbrukt
Gjennom Irmas nye jobb og fra hennes perspektiv får vi et godt innblikk i hvordan begravelsesbransjen fungerer. Ting man egentlig ikke tenker på fra før. I Irrmas jobb oppstår det også alvorlige og komiske stunder. Man vet aldri hvor man har henne og hun overrasker. De rundt henne vet ikke hva de skal tro om henne heller. Av og til gjør hun ting man ikke blir helt klok på, og ikke minst er hun impulsiv og er ikke redd for å gå nye retninger i livet. Både Irma Dahl og handlingen er småmorsom og engasjerende fra begynnelsen til halvveis i boka da ting begynner å stoppe opp. Den sære humoren som treffer noe i starten blir etter hvert monoton og gjentagende, og man blir ikke like sjokkert over Irma lenger. Man blir for vant til henne at hun hverker provoserer eller engasjerer lenger. Piffen i boka dabber etter hvert av. Hverken hovedkarakteren, humoren eller handlingen er ikke like snerten hele veien, og det er skuffende. Boka trenger mer fart og spents, også når det gjelder humoren.

Irma Dahl (Den dedikerte begravelsesagenten) er en humoristisk bok med mørk undertone som kan sjokkere noen og være til glede for andre. Jeg tåler det fint for har en veldig morbid humor selv. Problemet er som sagt at humoren kan underveis bli monoton og man går etter hvert lei av både hovedkarakteren og uttalelsene hennes. Det er sjeldent at humorbøker og komedier virkelig er festlige og underholdende, og blir heller masete. Det samme skjedde det med denne boka bare at begynnelsen var noe småmorsom frem til midtveis. Denne boka ville ikke ha tatt skade av ekstra sprøhet og enda mer vågale situasjoner for det er tålelig. Ja til noe enda mer sjokkerende og en større dose "galskap" i slike bøker. De som har sansen for humorsjangeren fra før av vil nok sette pris på Irma Dahl (Den dedikerte begravelsesagenten) og like denne boka bedre enn meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utdrag fra omtale på bloggen min:
"Bortsett fra den morbide humoren liker jeg forfatterens beskrivelse av arbeidet i et begravelsesbyrå. Det er faktisk ganske så interessant og instruktivt beskrevet. I sin takk bakerst i boka nevner forfatteren et slikt byrå hvor hun har jobbet, og det er tydelig at hun har fått med seg detaljene."
Link til hele omtalen - link til bloggen Bjørnebok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne minnet for mye om boka "Nesedagen". Hovedpersonene har samme navn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Irma Dahl jobber som frivillig i Kirkens SOS, og håper på å få en storfisk på kroken - en selvmordskandidat. Dessverre for Irma er det stort sett ensomme mennesker som prater om vær og vind som ringer inn.
Dermed søker hun jobb i Wulff begravelsesbyrå. Der er det i hvert fall nok død, og døden er noe Irma tar på alvor. Hun begynner å løfte vekter for å klare å bære tunge kister, og skyr ingen midler når et konkurrerende begravelsesbyrå tar seg til rette.

Irma får deg til å humre, skratte, gispe og vemmes. En herlig bok med en alvorlig undertone, for hvorfor har Irma blitt som hun er?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Så mange lange kvelder hun hadde sittet i telefonen på det lille SOS-kontoret og hørt mennesker prate om alt annet enn døden. Et begravelsesbyrå var døden. Rett på sak. Ekte vare.Siste stopp. Det skjedde noe i kroppen mens hun tenkte på dette. Det føltes som om en gravstein sank ned i jorden og sakte ble rugget på plass.
– Vet du hva, sa hun. – Jeg tror du har rett. Dette kan absolutt være jobben for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Lily og jeg" av Steven Rowley
  • "Plommetreet - roman" av Ellen Marie Wiseman
  • "Den blå hertuginnen" av Philippa Gregory
  • "Aldri mer alene" av Mary Higgins Clark
  • "Historien om Arthur Truluv" av Elizabeth Berg
  • "Ennå finnes det håp - roman" av Karin Wahlberg
  • "Ting å finne på når det regner" av Marissa Stapley
  • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
  • "Himmlers kokk" av Franz-Olivier Giesbert
  • "Inn i labyrinten" av Sigge Eklund
  • "Nytt liv i Blondehuset - roman" av Heidi Bjørnes
  • "Den fantastiske familien Vanderbeeker" av Karina Yan Glaser
Alle bokanbefalinger for dette verket