2020
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
For tolv år siden utga Åsa Linderborg den selvbiografiske romanen Meg eier ingen. Den handler om oppveksten med den alkoholiserte faren Leif, som hun elsker, men som ikke klarer å ta vare på henne etter at han har mistet jobben, stoltheten og troen på verden – selv arbeiderbevegelsen sviktet ham. I Året med tretten måneder møter vi Åsa, journalist og da kultursjef i Aftonbladet, midt i livet, men i ferd med å miste grepet om det. På samme måte som for Leif er barnetroen på arbeiderklassen og sosialdemokratiet ikke nok lenger, ikke nok å lene seg på. Verden er i dramatisk endring. Åsas sannheter blir satt på prøve både i privatlivet og i karrieren. I boken får vi lese Åsas dagbøker fra høsten 2017 til høsten 2018, tretten måneder hvor alt snus på hodet. Mannen hennes forlater henne, metoo-bevegelsen trer fram, liv går i knas for mange. Aftonbladet og Åsa dras inn i en mediestorm som hun selv er delaktig i og forsøker å styre, men som hun mister kontrollen over. Rettssikkerheten utfordres, og hun blir beskyldt for å ha drevet sjefen for Stadsteateret i Stockholm til selvmord. Alt er turbulent, og livet gjør vondt. Åsa føler seg sveket og alene på flere fronter og må søke etter nye svar og nye sannheter, men finnes de? Året med tretten måneder har blitt en ytterst ærlig historie om kjærlighet og svik, og konsekvensene av hennes egen klassereise føles uutholdelige. Dette er en brutalt ærlig skildring av det mediesamfunnet vi lever i, fra en innsider som ofte vet mer enn det hun kan skrive. Det er samtidig en klok betraktning om det å stå midt i livet og forsøke å finne tilbake til seg selv. Åsa Linderborg er historiker, journalist og forfatter. Hun er senior reporter i Aftonbladet. Dette er hennes sjette bok. « ... engasjerende leseropplevelse» Sindre Hovdenak, VG
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2020
Format Innbundet
ISBN13 9788205540675
EAN 9788205540675
Genre Biografisk litteratur
Omtalt tid 2010-2019
Omtalt person Åsa Linderborg
Språk Bokmål
Sider 479
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Dessverre ble denne for rotete for meg. Dagbokstilen gjør beskrivelsene av hendelsene for korte. For en leser som ikke kan detaljene i Metoo-bevegelsen i Sverige ble det litt for mange navn og litt for få knagger å henge dem på. Men det er veldig interessant å lese en insiders tanker rundt rettssikkerheten til de som henges ut og troverdigheten til anklagerne i #Metoo-stormen.
Interessant fortelling fra håndtering av metoo i Sverige. Fine refleksjoner om takling av metoo innenfor kultureliten.
Meget interessant bok. Tenker at jeg nå har fått en dypere forståelse av svensk kulturliv og annen offentlighet. Kanskje litt unødvendig oppramsing av restauranter og mat generelt.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDer er nok slik det har vært for mange, de er blitt revet med uten å tenke seg om. Det gir et godt bilde av Sverige akkurat nå. Til og med de som tror er frie og selvstendige, løper i flokk.