Ekte vare

guiden til uforfalsket mat

av (forfatter) og Jan-Tore Egge (gjendikter).

Spartacus 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 (6 terningkast.)

45 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av Ekte vare - guiden til uforfalsket mat

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helsebøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ekte vare er en guide til produkter i butikken - også i kjedebutikkene. Boka gir en gjennomgang av 150 matvarer. Den har register og tips om nettadresser.

Omtale fra forlaget

Oppfølgeren av bestselgeren Den hemmelige kokken! I Den hemmelige kokken avdekket Mats-Eric Nilsson det systematiske jukset med maten vi spiser, og startet samtidig en folkebevegelse. Hva er det egentlig vi dytter i oss? Smaksforsterkere og konserveringsmidler skjuler råvarenes dårlige kvalitet. Leverpostei, yoghurt, brød og andre helt alminnelige dagligvarer er fulle av tilsetningsstoffer som gjør det mulig for produsentene å forlenge hylletiden og senke prisene. Men hvordan finne de gode alternativene? Ekte vare er en guide til de mest reale produktene i butikken - også i kjedebutikker som Rimi, Rema og Kiwi. Boka gir en detaljert gjennomgang av 150 matvarer. Hvilke tilsetningsstoffer skal man se opp for? Hvilke merker kan man trygt spise? Og hvor får man tak i de ekte varene om de ikke finnes i den lokale dagligvarehandelen? Og etterhvert som matvareprodusentenes hemmeligheter avdekkes, framstår boka som selve overlevelsesguiden for den bevisste konsument. Bearbeidet til norsk av Jan-Tore Egge. Mats-Eric Nilsson har vært nyhetsjournalist i 30 år. Han er redaksjonssjef og matskribent i Svenska Dagbladet.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788243004917

EAN 9788243004917

Språk Bokmål

Sider 257

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 1 0 0 0

Bokomtaler

I denne oppfølgeren til "Den Hemmelige Kokken" fortsetter Herr Nilsson avsløringen av matindustrien. Han hjelper forbrukerne å avsløre jukset, feilinformasjonen og villedingen som forekommer temmelig hyppig i denne industrien. Når det er sagt så synes jeg denne var ganske lik "Den Hemmelige Kokken", og noen steder er det regelrett en kopi. Begge bøkene har en alfabetisk oversikt over varer det er jukset med og som utgir seg for å være noe det ofte ikke er. Boken fokuserer på tilsetningstoffer og E-stoffer, noe også "Den Hemmelige Kokken" la vekt på. Den sistnevnte bok hadde også et register av e-stoffer som kom godt med, mens "Ekte vare" også kan brukes som et oppslagsverk før handleturen.

"Ekte vare" er en liten og grei oppfriskningsdose til "Den Hemmelige Kokken", men man går ikke glipp av så veldig mye hvis man ikke har lest denne. Oversetteren har føyd inn litt norske tilstander også, siden boken opprinnelig er svensk. Mye juks og fanteri der ute. Denne boken hjelper deg å bli bevisst det når du handler. Alt i alt ikke helt det store, men en grei bok til et oppslagsverk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Men å basere seg på det faktum at de fleste forsøksrotter pleier å overleve, er muligens å stille vel lave krav til matvarekvaliteten...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Grønnsaker" av Clare Connery
  • "Velsmakende vegetar" av Celia Brooks Brown
  • "Den hemmelige kokken - noen har jukset med maten din" av Mats-Eric Nilsson
  • "Til matens forsvar" av Michael Pollan
  • "Gourmet vegetar - vegetaroppskriftene du bare må ha" av Jane Price
  • "Ekte mat" av Andreas Viestad
  • "Brød" av Sidsel Hjelme
  • "Fitter" av Juan Manuel de Prada
  • "Mat og drikke" av Tom Victor Gausdal
  • "Hjemme hos Jamie - det gode liv går kjøkkenveien" av Jamie Oliver
  • "Den store vegetar kokeboken" av Susan Tomnay
  • "Nigellas fristelser" av Nigella Lawson
Alle bokanbefalinger for dette verket