Det du eier evig

en politiroman

av (forfatter).

Gyldendal 2024 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (18 terningkast.)

28 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Anne Lise Johannessens eksemplar av Det du eier evig - en politiroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krimbøker

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2024

Format Innbundet

ISBN13 9788205597655

EAN 9788205597655

Serie Silja Frost (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Hønefoss

Språk Bokmål

Sider 394

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 11 5 1 0 0

Bokomtaler

Debutant og tidligere bokblogger bak Read All About It, har kommet med første bok i en ny krimserie.

I første bok i Silja Frost serien, får man mye inntrykk av politietterforsker Silja. Hun kommer fra et sted utenfor Hønefoss, men hun har de siste årene bodd i Oslo. Nå kommer hun tilbake til hjemstedet for å hjelpe bestefaren sin, siden bestemoren hennes begynner å bli dement. Noe som er sårt for Silja, da det er dem som har oppdratt henne mest, og som hun har hatt nærmest forhold til.

Et grusomt funn
Hun grugleder seg til å komme tilbake til småstedet. Hun tviler på at mye har forandret seg, og det er enkelte hun kanskje ikke vil møte på av ulike grunner. Da Silja var tenåring, forsvant bestevenninnen Ann. De var ikke så nære tiden før hun forsvant, da de begynte å skli fra hverandre, men likevel opplevdes det som tungt, og ingen har fått vite hva som skjedde med henne. Ikke før hun tilfeldigvis blir funnet i en tønne bare noen dager etter at Silja kom tilbake. Hvem har gjort dette mot henne? Er det noen Silja kjenner sonm står bak, eller en gjennomreisende?

Problemene står i kø for Silja, både på jobb og hjemmebane. Hun føler seg ikke trygg hjemme, da det føles ut som om hun blir observert. Hun føler også et nag til at hun ikke fikk bli kjent med faren hennes. På jobb er det ikke alle som er like glad for at hun er tilbake. Var det dumt av henne å forlate Oslo?

Mange følelser i sving
Det er mange krimserier for tiden og man lurer på om er det nødvendig med flere? Ikke godt å si. Med så mange krimserier, skal det godt gjøres å skille seg ut. Dette er ikke en spesielt mørk krim som jeg foretrekker, men heller en hverdagskrim, med gamle følelser som blusser opp, og en del intriger. Handlingen hopper fra 1990 da Silja var tenåring og 2009, som er nåtiden i boka. Det er gjort på en oversiktelig og ryddig måte. Personlig foretrakk jeg å lese fra tidslinjen i 2009. For min del ble det en del mye om følelser, spesielt frar Silja som ofte lett får følelser for andre, også når hun ikke vil det skal skje. Ble litt lei av den biten. Foretrekker nok mer hardbarket krim.

Men Øen skildrer hverdagskrim fra et småsted på en ypperlig måte. Det er enkelte ting man ikke kan rømme fra, som den ølelsen av at noen vet mye om deg, mer enn du kanskje ønsker. Gamle konflikter som kanskje oppstår på nytt, og noen som tar mer plass enn andre. Når jeg tenker på Ann som ble funnet i en tønne, tenker jeg på filmen Megan is Missing som er en svært grusom film. Boka og filmen har ingen likheter, men det var det med den tønna som fikk meg til å tenke på den.

Ingen tvil om at Øen er god til å skrive. Hun beskriver både sted og fleste karakterer på en realistisk måte, og det er hele tiden noe som skjer. Ble bare en smule lei av diverse intriger som gikk noe frem og tilbake underveis. Likevel er jeg interessert i å følge videre med på forfatterens utvikling, og se hvilken retning bok to tar. Få et enda større bilde av Silja Frost, siden jeg ikke ble godt nok kjent med henne i den første boka. Vet at hun har sterk personlighet, men hun må vise enda mer av seg selv.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Gyldendal, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det du eier evig" av Inger Johanne Øen
– Leseeksemplar fra Gyldendal

Treerbanden Silja, Ann og Kathrine hang alltid sammen. Men så en septemberkveld i 1990 blir Ann borte. Ingen aner hva som har skjedd. Nå har det gått 19 år. Silja har nylig flyttet tilbake til hjemstedet, og jobber som politi på Hønefoss politistasjon – da liket til Ann blir funnet på en nedlagt gård i nabolaget.

Dette ble den siste boka jeg rakk å lese i år. Det er debutboka til forfatteren, og her har dere noe å glede dere til den kommer i salg om noen få dager, i januar.

Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag.

Les hele anmeldelsen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott at det kommer nye forfattere og dette er en hederlig debut. Hovedpersonen og historien er grei nok, men det ble veldig langtekkelig og uten spenning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ny serie om Silja Frost, en ung politivkinne som havner midt oppe i en sak hun mildest talt er inhabil i, da det er hennes barndoms bestevenninne som blir funnet død.

Denne likte jeg veldig godt, spennende, action, mellommenneskelige forhold, ungdommelig dumhet og mye annet. Jeg koste meg faktisk med denne krimmen, om man kan si det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Livvakten" av Tove Taalesen
 • "Liksteinen - kriminalroman" av Marit Reiersgård
 • "Aldri være trygg" av Hanne Gellein
 • "Syndebarn" av Ulrika Rolfsdotter
 • "Perfekte forbrytelser finnes ikke" av Steinar H. Nygaard
 • "Jentene i skyggen" av Simon Häggström
 • "Stjerneskudd" av Dag Otto Lauritzen
 • "Samiras død" av Myriam H. Bjerkli
 • "Fare, fare, krigsmann" av May Lis Ruus
 • "Den som hengir seg til djevelen" av Lars Helle
 • "Slukke liv" av Pernilla Ericson
 • "Redebyggeren - kriminalroman" av Merete Junker
Alle bokanbefalinger for dette verket