Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka inneholder ni noveller. Nesten alle skildrer forhold mellom mann og kvinne, og særlig kvinnen står sentralt i disse tekstene. Det er samtalen like under overflaten, meningsspillene og den spente betydningen i det tilsynelatende helt hverdagslige som karakteriserer disse tekstene.
Omtale fra forlaget
For Hva skal vi gjøre i dag? og andre noveller vant Øystein Lønn Nordisk Råds litteraturpris i 1996. Lønn gikk dermed inn i en eksklusiv rekke av norske forfattere som fra før telte Johan Borgen, Tarjei Vesaas, Kjartan Fløgstad, Dag Solstad og Herbjørg Wassmo. Øystein Lønn blir ofte betegnet som en kresen prosaforfatter rent språklig. Han er i besittelse av det skarpe malerblikket og novellistens respekt for antydningene, det usagte, noe som både forfører og utfordrer leserens forestillingsevne. Det som antydes er gjerne den skjulte dramatikken bak det tilsynelatende alminnelige, hverdagslige. Lønn henter fram det som er like under overflaten; begjæret, angsten, drømmen, tafattheten eller motet . og holder det opp for leseren. Kort sagt: Lønn kaster i denne novellesamlingen finstemte blikk på nyansene som ligger i mellommenneskelige relasjoner. Og han gjør det på en måte som er en prisvinner verdig. «Øystein Lønn er den tvetydige dialogens uomtvistelige maestro på norsk.» Kjartan Fløgstad i sin presentasjon til juryen for Nordisk Råds litteraturpris.«Blikket for det tilsynelatende skjulte, for stemningene som ligger og skurrer rett under språkets overflate, kjennetegner Øystein Lønns mesterskap.» Linn Ullmann, Dagbladet
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788205267732
EAN 9788205267732
Språk Bokmål
Sider 173
Utgave 2
Tildelt litteraturpris Nordisk Råds litteraturpris 1996
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket