Økseskipet

av (forfatter) og Henning Kolstad (oversetter).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.19 (36 terningkast.)

84 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ellen Berg Instefjords eksemplar av Økseskipet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim/spenningsroman

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Politietterforsker Nina Portland har vanskelig for å gi slipp på en sak fra hennes første år i politiet: en russisk sjømann ble beskyldt for å ha myrdet mannskapet om bord på et skip som ble funnet drivende rundt i Nordsjøen, men ble frikjent på grunn av manglende bevis. Nina bestemmer seg for selv å gjenoppta og løse den gamle saken, noe som får alarmklokkene til å ringe både hos britisk sikkerhetspoliti, islamistiske fundamentalister og russisk mafia. Den private etterforskningen tar henne først ut i det estiske vinterlandskapet og deretter til London og Skottland, før hun ender hjemme i Esbjerg igjen. Nina, som er alenemor til en ti år gammel sønn, er sårbar overfor fortidens livsfarlige løgner og hemmeligheter som kommer til overflaten. Og plutselig er det for sent å trekke seg tilbake ...

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203365232

EAN 9788203365232

Serie Nina Portland-serien (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 447

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 15 15 4 2 0

Bokomtaler

Meget kjedelig og omstendelig.Et par tre spenende scener, ellers bare gjentakende dagligliv. Må legge til at jeg er veldig begeistret for Oxen-bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest en god del krimbøker av skandinaviske forfattere oppgjennom årene, men ikke mange fra Danmark, bare noen få. Jeg er nok mer kjent med filmene enn bøkene deres. De er fordømt gode til å lage filmer. Det skal de ha.

En sak som vekker mange farer
Økseskipet er den første boka i Nina Portland serien. I denne boka er det om hennes første sak som hun ikke helt klarer å gi slipp på. Saken var om et skip hvor alle om bord ble drept. De ble drept med en øks og kastet i vannet. En mistenkt i saken slapp unna fordi bevisene ikke hadde nok grunnlag. Nina bestemmer seg for å operere litt på egen hånd, og spore opp denne mystiske mannen. Det hun ikke vet, er at det setter henne i en stor fare. Hun har ikke bare seg selv å tenke på, men også sønnen Jonas. Livet som kriminalassistent er ikke bare, bare. Er hun villig til å risikere sitt eget liv for denne saken?

Dette var ganske tørt til krim å være. Det er jo en kjent sak at krimromaner kan for så vidt være tørre, men det hjalp heller ikke at forfatteren la på med mye historie. Jeg liker historie og er interessert i det, men jeg ttrenger det ikke i krimbøker. Nina var også en person som var vanskelig å ta på alvor, siden hun oppførte seg som MacGyver. Det vil si, det var ikke spesielt realistisk. Handlingen var også veldig uinteressant og det var ikke mange karakterer å like. Derfor ble dette svært kjedelig i lengden. Dette er første bok i Nna Portland serien, og min siste. Det frister dermed ikke å lese videre.

For mye historie
Sier det ikke for å være krass, men det var bare ikke helt min type krim. Det var altfor mye latterlig spionasje, europisk historie og lokal historie. Skjønner jo at det hadde en hensikt med handlingen, men det ble litt tekstbokaktig, og det gjorde at man falt litt ut av selve plottet. Nina var heller ikke særlig interessant å lese om. Hun hadde ikke personlighet eller drivkraft som var fengende å lese om. Det ble altfor mye overdrivelse i det meste hun gjorde. Personlig foretrekker jeg krim som er nøktern eller krim som har litt horror elementer. Økseskipet ble dessverre for langdrygt og tørt.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usannsynlig begynnelse, og jeg var lenge inne på tanken å avslutte uten å ha lest ferdig boka. Jeg leste videre, og det tok seg litt opp. Grei nok, men jeg tror det blir med denne ene boka om Nona Portland. (Likte Oxen-bøkene godt).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt skuffende av forfatteren av Oxen bøkene.
Tidvis bra og spennende, men i det hele alt for lang og treg når det gjaldt privatlivet til Nina. Kunne ned fordel vært kuttet med minst 100 sider. Hvor har forlagskonsulentene vært hen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Egen liste over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Spøkelsesfangen" av Jens Henrik Jensen
  • "Kullmannen" av Jens Henrik Jensen
  • "Kittyhawk savnet" av Garry Disher
  • "Den som hengir seg til djevelen" av Lars Helle
  • "Ensomt vitne" av Lisa Bjerre
  • "Snapshot" av Garry Disher
  • "Den tause fuglen" av Peter Mohlin
  • "Gladiator" av Jens Henrik Jensen
  • "Flukten" av David Baldacci
  • "Pilegrim" av Jens Henrik Jensen
  • "Vennen" av Joakim Zander
  • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
Alle bokanbefalinger for dette verket