Ingen lesetilstand
Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Gullungen er en roman om søskenkjærlighet og tjuvfiske, gamle sår og nye muligheter. Gunn Marit Nisja ble nominert til Bokhandlerprisen for Naken i hijab. Det var alltid Heddas jobb å passe på Diddi. Hva var det egentlig som gikk galt i den lille bygda? 25 år senere forsøker Hedda fremdeles å forsone seg med det som skjedde den sommeren ... "Er det virkelig her vi skal bo?" Dette er Heddas første tanke idet hun ankommer det gudsforlatte tettstedet Grodal. Faren er fortsatt på Østlandet. Hedda, femten år, har flyttet i forveien sammen med moren og lillesøsteren Diddi. Da hun ikke kommer overens med jentene i klassen, blir Hedda kjent med guttene i stedet. De tar henne med inn i en hittil ukjent og farlig verden. Men Hedda vet å ta vare på seg selv, det er verre med Diddi, lillesøsteren med de fine mørke krøllene. For det er Heddas jobb å passe på søsteren, det har det alltid vært.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2023
Format Innbundet
ISBN13 9788202757847
EAN 9788202757847
Språk Bokmål
Sider 252
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En lavmælt og lettlest oppvekstroman, om familierelasjoner og hvor vanskelig det kan være å finne seg til rette på et nytt sted som såbart barn og ungdom. Boka skildrer nåtid og tiden før og etter flyttingen fra by til bygd. Her kan mange kjenne seg igjen. Likte denne godt.
To søstre og en mor flytter, uvillig, fra Østlandet til et ørlite sted i nærheten av Åndalsnes. Faren blir igjen østpå, men skal visstnok flytte etter. Det er uvant å komme fra et urbant miljø til et sted der alle kjenner alle. Diddi og Hedda har ingen mulighet for å gli ubemerket inn i mengden, for det er ingen mengde å snakke om. Hedda dras etterhvert mot guttene når hun litt etter litt blir fryst ut av jentene. Diddis problemer tårner seg opp ettersom ukene går.
En sår historie om en barndom der voksne sviktet på flere områder. Leseren får også et innblikk i nåtiden hvor gamle sår får en mulighet til og leges, men er det i det hele tatt mulig?
Hedda flytter med mamma og lillesøster Diddi (Heidi) til et lite sted i Romsdalen. Det er ikke bare lett å skulle få innpass i jentegjengen så Hedda henger i stedet med guttene.
Hedda har i voksen alder blitt billedkunstner og skal ha utstilling på stedet hun bodde i ungdomstiden og blir nødt til å se tilbake på denne tiden, som definitivt ikke var av den beste. Vi får høre om mobbing, utfrysing og vonde opplevelser, både for Hedda og Diddi.
Jeg er litt usikker på denne, synes slutten manglet noe, men forfatteren vil nok at vi skal se den for oss selv mer enn hun legger den i hendene på oss.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket