Ingen lesetilstand
Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka gir en innføring i skriving som prosess fra den første ideen til den siste referansen, og viser at skriving er et viktig redskap for læring og tankeutvikling. Leseren blir presentert for ulike måter å lese og ta notater på, ulike skrivestrategier og ulike måter å strukturere en faglig tekst på. Boka henvender seg primært til studenter i høyere utdanning, men den er også relevant for alle som på en eller annen måte er engasjert i faglig skriving. Den vil også være av interesse for lærere, veiledere og kursholdere og andre som arbeider med studiekvalitet. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
PORTALSERIEN#11;.inngang til kunnskapsuniversitetet
.
Det å skrive godt krever mer enn ferdigheter og teknikk, det krever også at man kan tenke faglig. Å lære å skrive fagtekster innebærer derfor å skrive seg inn i en fagkultur. Skriving er ikke bare en nødvendig studiekompetanse og en stadig viktigere yrkeskompetanse, skriving er også en svært viktig læringsstrategi.
Skrive for å lære gir en innføring i skriving som prosess fra den første ideen til den siste referansen, og viser at skriving er et viktig redskap for læring og tankeutvikling. Leseren blir presentert for ulike måter å lese og ta notater på, ulike skrivestrategier og ulike måter å strukturere en faglig tekst på. Loggskriving knyttet til feltarbeid og praksis blir utførlig behandlet. Boka gir praktiske råd om individuell skriving, om arbeid i skrivegrupper, om samskriving av tekster og bruk av elektroniske kommunikasjonsverktøy og Internett.#11;Boka gir råd om å starte å skrive- og responsgrupper og veiledning i skriving, og den drøfter nye arbeids- og vurderingsformer knyttet til portefølje- eller mappevurdering. Den gir også råd om hvordan det enkelte fagmiljø kan organisere og integrere skriveopplæring i studiet, for eksempel gjennom skriveverksted.#11;Dette er en bok som kan brukes gjennom hele studietiden både i ulike fagstudier og i profesjonsutdanninger. Boka henvender seg primært til studenter i høyere utdanning, men den er også relevant for alle som på en eller annen måte er engasjert i faglig skriving. Den vil også være av interesse for lærere, veiledere og kursholdere og andre som arbeider med studiekvalitet.
Forlag Abstrakt
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788279350156
EAN 9788279350156
Serie Portalserien
Språk Bokmål
Sider 223
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket