Avløsning

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Agathe Molviks eksemplar av Avløsning - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sjønnlitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Tor Ulvens eneste roman

En enkel og likevel finurlig komponert roman hvor forskjellige personer i forskjellige livsavsnitt nærmest umerkelig avløser hverandre. I et nyanserikt, detaljsansende språk gir boken en fortettet opplevelse av tid og aldring.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788205522664

EAN 9788205522664

Språk Bokmål

Sider 113

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hva var det hun hadde sagt? Å være gift med deg, hadde hun sagt, er som å gå med en ryggsekk fylt med stein hele tiden, stein som ikke kan brukes til noe, og det går an å sette seg nedpå og hvile litt, men aldri å ta av seg sekken, hadde hun sagt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man har et stort skrik inne i seg fra det som skulle vært sagt men aldri blir det, tenker du.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og det arret du har nå, som klør litt under pysjamasjakken, en lang, kraftig linje med mange korte streker på tvers, den røde, oppsvulmede huden, som ligner en glidelås (liksom du kunne åpne og kikke inni), eller bare en grov søm( du er en sekk noen har sprettet opp og tatt noe ut av og kanskje lagt noe nedi før de sydde den igjen), det er dessuten et slags stempel på at du er godkjent til å være levende, slik griseskrotter hos slakteren har et blått stempel som forteller at de er godkjent til å være døde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sant nok, ikke i kikkerten: et gyroskopisk bevegelig aluminiumsrør, montert på en solid stang, en plattform til å stå på, og en spalte til mynten (man ser ingenting, det vet han, før man har betalt; pengestykket, skranglende ned i boksen, er et plutselig aha som åpner for noe helt nytt og utenkt, og lar det stå klart frem, forstørret, indiskret nært, mot betaling; han forestiller seg en blind mann med skranglende blikkeske på maven, han må hele tiden putte en mynt i den for å få se noen minutter, stadig nye mynter, og hver gang strømmen av småpenger tar slutt, er han fullstendig blind inntil neste stykke skillemynt kan skaffes til veie; det er ikke gratis å se, det legger seg opp som gjeld, og han ler dempet for seg selv, i mørket, ved tanken, heldigvis er det ingen der som kan høre den kikete, hikstende fresingen en strupeløs latter er).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Siden mange bokelskere til tider kan bli oppgitt over alle bøkene som stadig gjenstår å bli lest, så har jeg laget en liste over bøker som er både svært gode og korte.

Gi gjerne beskjed hvis dere vet om gode bøker som mangler på listen.


Godt sagt! (21) Varsle Svar

🔥🔥🔥


Godt sagt! (1) Varsle Svar