Fremmed fugl

av (forfatter).

Bladkompaniet 2023 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (15 terningkast.)

65 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tor-Arne Jensens eksemplar av Fremmed fugl

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Har lest

Lesedato

2023

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Raija kommer til Nord-Norge som liten jente. Foreldrene måtte «selge» henne til flyttsamene på grunn av matmangel og ekstrem nød i krigsherjede Finland. Raija er en fremmed fugl i sitt nye hjemland. Hun er både mytisk og mystisk, og så har hun en nærmest magisk tiltrekningskraft på menn. Raijas personlighet, utstråling og fryktløse og varme vesen gjør at hun velger annerledes enn alle andre - livsvalg som ofte får fatale konsekvenser for henne selv

Omtale fra forlaget

Raija kommer til Nord-Norge som liten jente. Foreldrene måtte «selge» henne til flyttsamene på grunn av matmangel og ekstrem nød i krigsherjede Finland. Raija er en fremmed fugl i sitt nye hjemland. Hun er både mytisk og mystisk, og så har hun en nærmest magisk tiltrekningskraft på menn. Raijas personlighet, utstråling og fryktløse og varme vesen gjør at hun velger annerledes enn alle andre - livsvalg som ofte får fatale konsekvenser for henne selv.


- Hun kan ikke måle seg med deg, Raija, sa Mik'kal med tykk stemme. - Ingen kan måle seg med deg. Stillheten mellom dem var til å ta og føle på. Uten å ta blikket fra Mik'kal, brettet Raija sjalet til side. Det var noe underfundig i de mørke øynene. På skjortebrystet hadde hun festet søljen han ga henne. Raija skulle gifte seg med en annen - men det var hans sølje hun bar.

Bokdetaljer

Forlag Bladkompaniet

Utgivelsesår 2023

Format Heftet

ISBN13 9788233430290

EAN 9788233430290

Serie Raija (1)

Genre Romantikk Historisk litteratur

Omtalt tid 1700-tallet

Omtalt sted Nord-Norge

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 2 5 1 0 1

Bokomtaler

Jeg elsker denne bokserien og leser den om og om igjen! Synes den skildrer de forskjellige epokene tidsriktig og autentisk. Bente Pedersen har gjort grundig research for å få de historiske hendelsene og geografien så korrekt som mulig, noe som løfter disse bøkene opp til et eget nivå i "husmorporno" sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat denne boka har jeg lest flere ganger - og det er jo en klassiker av Bente Pedersen. Om vesle Raija som blir sendt fra sine foreldre fra Finland under nødsårene, med samefamilien til Norge. Imidlertid tilbringer hun fem år sammen med Pehr og Ravna, og sin kjære Mik'kal, som etterhvert ikke bare var en storebror, men noe mye, mye mer. I Norge blir hun kjent med Reijo og hans far Antti - og norske Karl Elvejord, som skal bli hennes ektemann. Men selv om Raija gifter seg med Karl, og Mik'kal ekter Sigga, tilhører hjertene deres hverandre. Denne første boka er veldig sterk - med sterke personligheter. Foruten Raija og Mik'kal, ble jeg aller mest glad i Reijo og Ravna. Eller som Raija sa så fint en gang: "Ravna...Mor"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Frihetens lenker" av Bente Pedersen
 • "I skyggen av Raija" av Bente Pedersen
 • "Tideverv" av Bente Pedersen
 • "Under fremmed himmel" av Bente Pedersen
 • "Himmelbarnet" av Bente Pedersen
 • "Gjennom tårer" av Bente Pedersen
 • "Det gule lyset" av Bente Pedersen
 • "Blodspor over vidda" av Bente Pedersen
 • "I vesterled" av Bente Pedersen
 • "Farlige flammer" av Bente Pedersen
 • "Vingeskutt" av Bente Pedersen
 • "Dødens sendebud" av Bente Pedersen
Alle bokanbefalinger for dette verket