Pikkoloens bagasje

tre fortellinger

av (forfatter).

Cappelen Damm 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (9 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Trines eksemplar av Pikkoloens bagasje - tre fortellinger

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788202763756

EAN 9788202763756

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 637

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 3 1 0 0

Bokomtaler

Jeg har lest det meste LSC har utgitt, og jeg er en stor fan av arbeidet hans. Med denne boka kjennes det ut som han topper alt, overgår seg selv. Fantastisk lesning! Jeg får bare lyst å applaudere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Når noen ble tullerusk, glemsom eller vrang, het det åreforkalkning. Det var først senere man satte andre og fine navn på denne tilstanden, men samme hva man kaller det, er det en forsmak på døden, en øvelse i glemsel. Du er ikke engang alene hjemme, du er alene borte.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

-Kan jeg få se noe du har laget?
-En annen gang, kanskje, sa Henny.
Og det var akkurat det jeg ønsket å høre, det som peker fremover i språket, et løfte, for et løfte innebærer tid, den tiden det tar å holde det, altså ga hun meg tid, og hva mer kunne jeg ønske meg. En annen gang er en mye bedre begynnelse enn Det var en gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde altså sommerjobb på Hotell Løv, først som pikkolo, deretter som resepsjonist, resten av året var jeg student, men for det meste studerte jeg livet, som det heter, men det pussige med akkurat det studiet er jo at døden er eksamen, og da får man aldri vite om man stod. Så kan man selvfølgelig innvende at det blir satt standpunktkarakter underveis, men ærlig talt, alle vet at de blir gitt på grunnlag av vanen, og vanen er et trist ettermæle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Katastrofe og redning kan under visse forhold, som i krig og selskapsdans, være ensbetydende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uansett hvor mange klokker du eier, befinner du deg i mellomtiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I resepsjonen sitter en mann i en fluktstol og sover. Han ligner det som moren pleier å kalle en smørsanger. Håret hans er strøket baklengs i en glatt bølge som ligger over hodet som et lokk av lakris.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det jeg imidlertid la mest merke til, var øynene, eller rettere sagt blikket, det var nemlig blikket hans jeg festet meg ved, det samlete inntrykk av Kai Våler, så å si, og det lovet ikke godt. Blikket hans var fylt til randen av en uro som kunne skremme fanden på flatmark, i det minste resepsjonisten på Hotell Løv, og samtidig var det akkurat som om det stod stille. La meg beskrive Kai Vålers blikk, eller la oss si hans personlighet, slik: et hjul som spant og spant på stedet hvil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når Kai Våler våkner, noe som viser at han sovnet likevel, har han ikke bare glemt Gud, han har glemt seg selv også. Ingenting er herligere enn det. Et øyeblikk er han fullstendig fri mellom mørket og nulte time. Men så tenner han nattbordlampen og ser dødningsansiktet til Lyle Bettger på baksiden av Vill Vest, og med ett husker Kai hvem han er. Han er tyven. Det er som å få et slag i brystet. Han faller bakover i sengen igjen. Det gjør vondt i hele ham, i tankene hans også. Uansett hvor han vender seg, gjør det vondt. Det er snakk om sjelens mageknip. Han får lyst til å skrike, men lar være. I stedet blir han liggende helt stille. Han hører de vante lydene, skrittene, vannet som renner, komfyren, kjøleskapet, og ikke minst knitringen fra matpapiret. Vanligvis fyller disse lydene ham med ro, men nå gjør de bare vondt verre. Han er fredløs. Det er forutsigbarheten Kai Våler har ødelagt en gang for alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva husker man når man glemmer seg selv? De andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var en hjelpemann som trengte hjelp. Verre blir det imidlertid når engstelsen, som i bunn og grunn er triviell og noen ganger komisk, går over i angst. Da røyner det på. Det er opprustning. Våpnene blir farligere. Angsten har ingen formildende omstendigheter. Angsten er vanedannende som religion, men det er ingen å be til. Det eneste som hjalp, var å høre på Beatles-plater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Utfor - en roman fra 1960-tallet" av Espen Haavardsholm
  • "Herr Knapps uforrettede saker - roman" av Lars Saabye Christensen
  • "Den lille mannen fra Argentina - roman" av Kristian Klausen
  • "Mannen fra Milano - roman" av Marit Tusvik
  • "Vrakeren" av Lars Saabye Christensen
  • "Døden i arbeid - roman" av Kristian Klausen
  • "En fransk familie" av Sandra Lillebø
  • "Vinterhest - noveller" av Merethe Lindstrøm
  • "Pakk - roman" av Monika Helfer
  • "Hjemmekontoret" av Selma Lønning Aarø
  • "Forlattheten" av Elisabeth Åsbrink
  • "En ungdomsvenninne - noveller" av Alice Munro
Alle bokanbefalinger for dette verket