Dette var mitt første møte med Akunin, og det var slett ikke så galt. Jeg er i utgangspunktet ikke så begeistret for krim, men bøkene til Agatha Christie liker jeg, selve mysteriet som skal løses er jeg ikke så opptatt av, men jeg liker den verdenen hun skriver om. Og Akunin kan ligne litt på Agatha Cristie, men han er mer moderne, selv om handlingen er lagt til 1800-tallet, og han bruker mer humor.

Jeg likte i denne boken at man ikke fikk vite noe om etterforskerens privatliv, de moderne heltene i krimbøkene tiltaler nemlig ikke meg, enten det er alkoholproblemer de sliter med eller de er alenemødre, akkurat den delen er jeg ikke interessert i om jeg leser krim.

Det er også andre detaljer her som tiltaler meg. Jeg synes Akunin har fanget både den stemningen og de holdningene, som man gjennom historiebøker kan lese seg til at hersket i de høyere kretser i Russland på slutten av 1800-tallet. Og Akunin kan åpenbart sin historie, ikke bare kretser hele historien rundt kroningen av Nikolaj II, men også mindre hendelse i denne boken er basert på virkeligheten, for eksempel tragedien som rammet folkefesten som fulgte kroningen.

Og jeg må selvsagt også nevne det grepet forfatteren gjør med å ikke fortelle historien fra etterforskerens synsvinkel, men fra en annen jeg-person, som mer eller mindre tilfeldig havner midt i begivenhetenes sentrum. Det synes jeg er riktig morsomt, spesielt siden jeg-personen er veldig forskjellig fra etterforskeren.

Jeg er nok ikke helt frelst, men jeg kommer til å lese mer av den godeste B. Akunin. Denne boken inneholdt mange elementer jeg satt pris på, russisk historie, svunne tider, en gentleman som etterforsker og en historie som ikke på noen måte er bestialsk og ubehagelig å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er enig i det du sier her, Solveig. Har samme utgangspunkt som deg også; ikke egentlig spesielt glad i krimbøker, men jeg liker historisk-orienterte bøker der man kan få et lite innblikk, litt kunnskap om et tema, i tillegg til selve handlingen. Det får man i denne boken. Jeg ser også en del likhetstrekk til Sherlock Holmes-bøkene, både i fortellerstil og i karakterenes heller strabasiøse metoder for å komme til bunns i saken.

Dette er min første bok av Akunin og jeg leser gjerne flere. Beskrivelsene av mennesker og steder gjør det lett å leve seg inn i handlingen, noe jeg setter stor pris på. Anbefaler Kroningen til deg som liker en litt "mildere" form for krim, der historiske fakta og (mer eller mindre) uskyldig eventyr blandes i skjønn forening. Kanskje blir du til og med overrasket over utfallet? Gir boken terningkast 4 - morsom historie og helt grei underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini