Jeg vil strekke meg så langt å si at dette er den beste boken jeg noensinne har lest! Måten Saabye Christensen forteller oss om så mange forskjellige hendelser og personer, og får dem til å møtes i en eksplosjon av sjokkerende oppklaringer, er et mesterverk. Avsløringene, overraskelsene og ikke minst jakten på svar gjorde boken utrolig spennende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Halvbroren var en stor litterær opplevelse. Rett og slett vidunderlig lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! En helt fantastisk bok, som jeg absolutt skal lese igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk litteratur! En fremtidig film vil ha vanskelig med å måle seg, da språket er utsøkt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal visst lages en serie ut av boka, men er veldig uskikker på om jeg skal se den. Tror det blir vanskelig å filmatisere en slik bok!! Dessuten kan jo dette ødelegge mine egne tolkninger av boka..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, NRK skal filmatisere boka. Jeg er spent, jeg er enig i at det kan bli et vanskelig prosjekt bla pga språket og alle de litterære antydningene. Jeg så nettop "Gutten i den stripete pysjamasen" på TV, og jeg ble LITT skuffa selv om filmen der fanget opp masse av stemninga. Jeg satt hele tiden og tenkte på den dramatiske slutten på boka...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte boka greit nok, men innser at noen av disse "sjokkerende oppklaringene" nok gikk litt over hodet på meg. Sitter igjen med en følelse av at jeg ikke helt skjønte boken. Noen som har lyst til å hjelpe meg litt, f.eks. komme med tolkninger, analyser eller annet småplukk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik jeg tolket det er Arnold Nilsen faren til begge guttene, Barnum og Fred er dermed ikke Halvbrødre.. Noe som også betyr at at det var han som voldtok Vera. Hva tenker dere om dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg holder på å lese boka no, og har samme oppfatning som deg. Vera ble voldtatt av en mann som manglet en finger. Arnold mistet en finger da han kuttet seg på fiskekniven. Og i tillegg så ble han veldig rar når han var oppe på det tørkeloftet maaaange år etter, som om han gjenkjente stedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig i at de har samme far. Jeg har vært inne på andre linker her og antydet det samme. (Ville ikke avsløre det.) Jeg har vært i diskusjon med flere som IKKE hadde sett det slik. Da får vi jo svært ulike leseropplevelser. Gler meg til film på NRK.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik forsto jeg det også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurte også litt på dette, Emilie. Men husker ikke nok til å sette to og to sammen for å se om det virkelig kan stemme. Brukte litt for lang tid på boka, slik at jeg hadde glemt mye av starten innen jeg leste ferdig slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg likte den også, men husker lite av innholdet (lenge siden jeg leste den). Etter å ha lest din uttalelse må nok lese den på nytt om ikke så alt for lenge;) LSC er en av mine favorittforfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Amanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteThea