Å "spoile" er å avsløre handlingen i boka, og "spoiler alert" er en advarsel om at man skal til å gjøre det. Mange leser diskusjoner om en bok for å finne ut om man vil lese den, og da er det kjedelig om noe viktig blir avslørt før man har begynt. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Takk for opplysninga. Når jeg skal si min mening om en bok, synes jeg det er naturlig å først oppsummere handlinga, bl. a. for å klargjøre tankene. Da er det naturligvis siste del av innlegget som er viktigst. Men hvordan skal jeg markere det? Skriver jeg "spoiler alert", gidder kanskje mange ikke å lese resten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig synes jeg ikke det er så farlig om spoiler alert markeres, for jeg leser ikke omtaler/anmeldelser før jeg har lest ferdig ei bok. Men det har vært mange diskusjoner om dette her inne, . Det er enkelt å markere, og dermed kan leseren selv velge om teksten skal åpnes eller ikke. Innlegget blir seende ut som dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Cathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundKirsten LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SLailaMads Leonard HolvikJulie StensethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilie