Mats ...

Litt godt nytt ... og litt dårlig nytt ...

Først den dårlige nyheten: "Den perfekte boken" finnes ikke. Dessverre. Sånn er det bare.

Så den gode: Det finnes mange bøker som vil blåse deg over ende. De er ikke så vanskelig å finne. Det er bare å lete. Med utgangspunkt i deg selv. Hvem er du ... Hva beveger deg?

Som "ung mann" kan du jo utforske Bukowski, Dostojevski og Hamsun. Her har du jo allerede noen på ønskelisten din. Er enig med deg vedr. chic lit ... Oppsøk heller Hemingway :) Noen klassikere bare "MÅ" du lese. Som Catch22 og The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. For å finne ut om dette er noe for deg. Du nevnte filosofi ... Sofies Verden - Fortsatt en gangske enestående bok. Det er videre de som påstår vår vestlige kulturarv er bygget på to bøker: Bibelen og Odysseen. Du får garantert utvidet horisonten ;-)

Men tilbake til "blown away". Ble sittende å mimre over studiedagene ... Da jeg selv ble blåst over ende av Charles Bukowski. Postkontoret var min første. Tenk at det gikk an å skrive god litteratur om å gamble, drive dank, sloss, drekke og pule ... ;-)

I påsken skal jeg utforske krimromanen "Uglens dag" av Leonardo Sciascia. Den fikk fantastiske kritikker av Terje Thorsen i Dagbladet i dag. Og jeg har hørt Thorsen også har sansen for Bukowski. Så jeg tror han har peil ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Finnes ikke den perfekte boken?
Nå ble jeg litt lei meg :)
I bokhylla mi har jeg en hylle som heter "perfekte bøker" og sist jeg sjekket så sto det da noen der, bland annet:

Henrik Ibsen sine samlede skuespill
Henrik Ibsen sin historie om Terje Vigen
Amalie Skram sitt verk om Hellemyrsfolket
Torborg Nederaas sin bok, Av måneskinn gror det ingenting
John Irving med En bønn for Owen Meany
Gert Nygårdshaug sine bøker, Mengele Zoo og Afrodites basseng

For meg er dette et lite knippe "perfekte bøker" :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så, så Hedvig. Ikke vær lei deg ... Mente ikke å såre noen. Klart det finnes perfekte bøker .... Det er jo bare å kikke i hylla di ... der står de på rekke og rad ;-)

Men den perfekte? Den ene? Den har du vel ennå ikke funnet? Du heller?

Hva gjør man forresten når man er ferdig med den perfekte boken? Slutter å lese?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaStig TAneHarald KSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaase