Jeg vil anbefale "Dr. Zhivago" av Boris Pasternak. Dette er kanskje tidenes beste roman, i alle fall er det min favoritt. Andre forfattere fra Sovjet-perioden som er verdt å få med seg er Sjolokhov, Solsjenitsyn og Bulgakov.

Ellers har Tolstoj og Turgenjev skrevet mye bra. Tolstoj er spesielt kjent for mursteiner som "Anna Karenina" og "Krig og fred", men han var også en utmerket forfatter av den russiske spesialiteten som går under betegnelsen kortroman eller langnovelle. "Kreutzersonaten" og "Sevastopol-fortellingene" kan anbefales på det sterkeste. Romanene "Hadji Murat" og "Kosakkene" kan også være en fin inngangsport til hans forfatterskap.

Hvis du liker skuespill, er Anton Tsjekhov ikke å forakte. Han har også skrevet endel noveller og kortromaner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Rune U. FurbergLilleviHarald KIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLaila